Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Muonio, Enontekiö, Hetta, Kilpisjärvi, Saana, eräretkeily, Willijoki, Riikka Holopainen

Revontultentie


Riikka Holopainen työskentelee upeissa maisemissa, joissa näkymät vaihtelevat vuodenaikojen mukaan.

Eräretkeily Willijoki luottaa Lapin taikaan myös sesonkien välissä

Käännekohta Riikka Holopaisen elämässä sattui työmatkalla Siperiassa. Holopaiselta kysyttiin, mitä hän tekisi, jos olisi unelmiensa työssä. Vastaus siinsi kirkkaana mielessä, ja Siperiasta palattuaan hän ottikin ensimmäisen askeleen kohti eräoppaan uraa.


  Eräretkeily Willijoki auttaa matkailijoita löytämään Lapista sitä, mitä Holopainen itse lähti etsimään ja löysikin – yhteyttä luontoon. Kotipaikka on Yli-Muoniossa, mutta Holopainen matkaa usein sinne, missä häntä tarvitaan, koko käsivarren mitalla Pallakselta Kilpisjärvelle.


Talvinen Saana. Kuva: Riikka Holopainen
  Talvikauden suosikkeja ovat yhden tai useamman päivän hiihtoretket ja lumikenkävaellukset. Kesällä patikoidaan, pyöräillään ja melotaan. Kalastusoppaan tutkintoa parhaillaan opiskeleva Holopainen suunnittelee, että tulevaisuudessa Willijoen retkillä myös narrataan kaloja nykyistä useammin.


Vaelluksella Saanalla. Kuva: Riikka Holopainen
  Yhä enemmän retkien aiheina kiinnostavat luonnon omat antimet, yrtit ja marjat, sekä valokuvaus-, erätaito- ja eräruokaretket, joita järjestetään ympäri vuoden.

Luonnonläheisten elämysten äärellä

  Enontekiön Hetta lähiympäristöineen on yksi monista upeista retkeilykohteista, jonne Holopainen suuntaa ryhmien kanssa. Retkillä vieraillaan Tunturi-Lapin luontokeskuksessa, näköalapaikoilla ja lintutorneilla, huskytarhoilla ja porotiloilla.

  – Vaellusosuudet ovat usein lyhyitä ja helppokulkuisia. Moni ryhmä ei edes halua vaeltaa, vaan Lapista haetaan erilaisia elämyksiä. Lettujen paistoa laavunuotiolla tai nokipannukahvit luonnon helmassa erämaan hiljaisuudessa, Holopainen kertoo.

Ihastu Lappiin sesonkien ulkopuolella

  Holopainen toivoo, että matkailijat heräisivät Lapin tarjoamiin mahdollisuuksiin myös perinteisten sesonkien ulkopuolella. Toukokuu ja lokakuu ovat hänen mielestään aivan liian aliarvostettuja ajankohtia Lapin lomalle. 


Maastopyöräily sopii hyvin Lappiinkin. Kuva: Riikka Holopainen
  – Toukokuussa on usein loistavat hiihto- ja lumikenkäilykelit, sillä tuntureilla on edelleen lunta. Aurinko lämmittää jo mukavasti, ja illat ovat valoisia. 

  Hän huomauttaa, että muuttolinnut saapuvat pohjoisimpaan Lappiin touko–kesäkuussa. Se on mitä mainiota aikaa lintujen bongailuun.


Melontaa Pallasjärvellä. Kuva: Riikka Holopainen
  Syyskauden sesonki keskittyy syyskuuhun, jolloin Lapissa on paljon turisteja. Holopainen suositteleekin harkitsemaan Lapin lomaa lokakuussa.

  – Lokakuu on monena vuonna ollut valtavan kaunis. Revontulia näkyy lähes joka yö, ja illat ovat kirkkaita. Maa on routainen, mutta ilma ei vielä ole liian kylmä vaellukselle, Holopainen tiivistää.http://www.willijoki.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »