Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Enontekiö, Vuontispirtti, Vuontisjärvi, Vuontiskota, Eija Saatio, ruokailu, sauna, iltaohjelma, rauha

Revontultentie


Kuvat: Tunturihotelli Vuontispirtti

Tunturihotelli kiireettömyyden keskipisteessä

Tunturijonojen kehystämissä maisemissa Vuontisjärven rannalla, kaukana yökerhojen jumputuksesta, piilee täydellinen rauhan ja kiireettömyyden tyyssija.


  Etäisen ja rauhaisan sijaintinsa ansiosta Tunturihotelli Vuontispirtti on erityisesti ryhmämatkalaisten suosiossa. Majoitustilaa on yhteensä 158 vieraalle, ja suuri ravintolasali, kokous- ja takkahuoneet sekä pihapiirin Vuontiskota tarjoavat tunnelmalliset puitteet illanviettoon ja erilaisiin tilaisuuksiin oman ryhmän kesken.

Ei kisailua ruokakellon kanssa

  Vuontispirtin noutopöydät notkuvat kodinomaisista herkuista.


Pöydät odottavat jo ruokailijoita. Kuva: Vuontispirtti
  – Me haluamme pitää ruokamme kotimaisena, kotoisena ja terveellisenä, lappilaisia perinteitä kunnioittaen, esittelee toimitusjohtaja Eija Saatio.

  Aamiaispöydästä vieraat voivat rakennella itselleen mieluisat ja maistuvat retkieväät. Päivällinen on katettuna useamman tunnin, joten tuntureilta ei turhaan tarvitse kiiruhtaa patojen äärelle.

  – Ruokalistat suunnitellaan niin, että jokainen ryhmä saa varmasti lomansa aikana poronkäristystä ja pottumuusia, Saatio lupaa.

  Vuontispirtin pitkät sauna-ajat ovat ryhmämatkalaisten mieleen. Saunat lämpenevät joka päivä kello 15 ja pysyvät päällä iltakahdeksaan asti.

Luontokuvia, yhteislaulua ja kotailtoja

  Vuontispirtin iltaohjelmaan ovat kaikki vieraat tervetulleita.

  – Paikallinen monilahjakkuus Tomi Valo on taitava valokuvaaja ja trubaduuri. Luontokuvailloissa hän esittelee upeita otoksiaan revontulista ja Lapin lumoavasta luonnosta. Lisäksi hän isännöi viikoittaisia yhteislauluiltoja, Saatio kertoo.

  Perjantain perinteisessä kotaillassa paistetaan lettuja, grillataan makkaraa ja nautitaan nokipannukahvia tarinoiden äärellä.


Taukohetki luontoretkellä.
  Viikkomessuun hiljennytään Vuontispirtillä torstaisin aina hotellin ollessa avoinna. Sesonkiaikoina viikkopappi pitää päivittäin kaikille vieraille avoimen aamu- ja iltahartauden.

Lapin luonto on läsnä kaikkialla

  Tuntureilla vallitseva hiljaisuus on uskomatonta. Lapin lomalla parasta on täydellinen rauha ja kiireettömyys – luonto on läsnä kaikkialla vuodenaikaan katsomatta, ja siitä voi nauttia niin monella eri tapaa. Hiihtoladuilla, vaelluspoluilla, Vuontisjärven jäällä tai laineilla, porosafarilla tai ihan vaan Vuontispirtin pihamaalla revontulten loisteessa tähtitaivaan alla.http://www.vuontispirtti.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »