Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Enontekiö, Hetta, Jussan Tupa, Vuollikka

Revontultentie


Jussan Tupa on viihtyisä 32 huoneen hotelli ravintoloineen. Kuvat: Jussan Tupa

Jussan Tupa – monien mahdollisuuksien majapaikka

Jussan Tupa on kodikas hotelli Enontekiön kuntakeskuksessa Hetassa. Pitkien perinteiden perheyrityksen omistukseen kuuluu myös Ounasjärven rannalla sijaitseva elämyskeskus ja tilausravintola Vuollikka noin viiden kilometrin päässä hotellista.


  Alkuperäisen isännän mukaan nimensä saanut Jussan Tupa on muuttunut paljon siitä, kun se vuonna 1962 aloitti toimintansa pienenä kotileipomona. Tiloja laajennettiin hiljalleen kysynnän kasvun myötä – ensin leipomon yhteyteen perustettiin konditoria, pian tarvetta oli myös baarille. Ei aikaakaan, kun samassa kiinteistössä toimikin jo matkustajakoti, joka restauroitiin hotelliksi 1980-luvulla.

Monipuolinen perhehotelli

  Tänä päivänä Jussan Tuvan toimintaa pyöritetään jo toisessa polvessa neljän sisaruksen voimin. Pienestä matkustajakodista on kuoriutunut viihtyisä 32 huoneen hotelli, jonka ympäri vuoden avoinna oleva à la carte -ravintola tarjoilee paitsi perinteisiä lappilaisia herkkuja, myös kansainvälisiä makuelämyksiä. Sesonkiaikoina Jussan Tuvan ravintolaan katetaan monipuolinen lounaspöytä.


Jussan Tuvan hotellihuone.
  Hotellivieraiden käytössä on asiakassaunat sekä uima-allas. Tilaussaunan yhteydessä on sekä kokouskäyttöön että rentoon illanviettoon soveltuva takkahuone. Keskeisen sijainnin ansiosta Hetan palvelut sekä pohjoisen parhaat ulkoilumahdollisuudet ovat helposti hotellivieraiden saavutettavissa – hiihtoladuille ja vaellusreiteille pääsee suoraan hotellin pihamaalta. Hotellilta voi vuokrata välineitä omatoimiseen ulkoiluun.

Isojen elämysten Vuollikka

  Tunnelmallinen 150-paikkainen tilausravintola Vuollikka ja sen pihapiirissä sijaitseva 30 hengen kota rakennettiin vuonna 2006 Ounasjärven rantaan juhlienviettopaikaksi ja elämysretkien tukikohdaksi. 


Tunnelmallinen Vuollikka sijaitsee Ounasjärven rannalla.
  Vuollikassa voi isompikin ryhmä viettää seikkailuntäyteisen päivän keskellä lumoavinta luontoa. Yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa Vuollikassa järjestetään muun muassa husky-, poro- ja hevosvaljakkoajelua.


Vuollikan kota.
  Päivän voi viettää myös moottorikelkkaillen – Enontekiöllä kulkee kelkkauria jopa 600 kilometrin edestä. Mukavaa vaihtelua hiihtoretkille tuovat myös pilkkikalastus, potkukelkkailu, retkiluistelu tai vaikkapa vauhdikas päivä pulkkamäessä. Hetassa sijaitsee myös pieni laskettelukeskus.http://www.jussantupa.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »