Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

39. Lohirieha ja Tenon lohikuninkuus

Paikkakunta: Utsjoki
Ajankohta: 06.07.2019 - 06.07.2019
Sijainti: Lappi
Tapahtumatyyppi: Liikunta, urheilu
Lisätietoa: https://erankavijat.wordpress.com/lohirieha/

Kuvaus:
39. LOHIRIEHA ja TENON LOHIKUNINKUUS LA 6.7. 2016

Vapaana virtaava Teno on Atlantin villilohen synnyinjoki ja Euroopan paras lohijoki. Tenolla on järjestetty soutukalastuskilpailuita vuodesta 1981 alkaen, ja vuonna 2019 järjestetään Utsjoen Lohirieha jo 39. kerran. Lohikisassa on normaalisti soutukalastussarja ja perhojuniorisarja rannalta kalastajille.

  Tapahtumapaikka on perinteisesti kylän keskellä sijaitseva Onnelan törmä. Kun Tenolla kilvoitellaan Lohikuninkaan tittelistä, on päivän aikana Onnelan törmällä tarjolla ravintoa ja virikettä niin keholle kuin mielellekin; lohiherkkuja ja kulttuurinautintoja. Käden tarkkuutta voi kokeilla perinteisissä kenttäkisoissa; Tenon tikassa ja uistimen tarkkuusheitossa. Myös voittokalan painoa voi arvuutella sekä uutena kilpailuna on lohenheitto!« takaisin


Valitse alue:

Tapahtumatyyppi:

Tiesitkö?

Tarinan mukaan humalatilaa kuvaava sana ”seilissä” on saanut alkuperänsä historiallisella Seilin saarella poltetusta ja liiallisina annoksina nautitusta alkoholista. (Länsi-Turunmaan saaristoon on helppo tulla, s. 18)

Matkailu kotimaassa.fi nro 3-2011