Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Utsjoki, Lomakylä Valle, Tenojoki

Nelostie Lappi


Lomakylä Valle sijaitsee tunturin juurella, Tenojoen varressa. Kuva: Lomakylä Valle

Aitous ja yksilöllisyys houkuttelevat Lomakylä Valleen

Lomakylä Vallessa panostetaan yksilölliseen ja joustavaan palveluun.


  Euroopan huipulla Utsjoella on täysi talvi vielä toukokuun alkupuolelle saakka. Lomakylä Vallessa vierailijoille se tietää retkiä hohtaville hangille, joko lumikengillä omin lihasvoimin tai porojen ja koirien kyyditseminä. Lumien sulettua tuntureilta paljastuu henkeäsalpaavan upeat patikointi- ja retkeilymaastot, jonne Vallen asiantuntevien oppaiden avulla on turvallista lähteä nauttimaan Lapin taiasta. 

Tunturi ja Teno vain ulko-oven päässä

  Lomakylä Vallen sijainti tunturin juurella Tenojoen varressa on mitä ihanteellisin Lapin luonnosta nautiskelijoille. Kodikkaat mökit ja tunnelmalliset huoneistot tarjoavat oivan tukikohdan lomalle, jolla voi kokea kaikkea joko monien aktiviteettien parissa tai tekemättä mitään. Mökeissä ja huviloissa mahtuu yöpymään kaikkiaan noin 40 henkilöä, ja ensi talvisesongiksi valmistuu 10 lisähuonetta. 


Poroajelua Tenon jäällä. Kuva: Lomakylä Valle
  Pohjoisen luonto houkuttelee Utsjoelle niin koti- kuin ulkomaisia matkailijoita ympäri vuoden. Utsjoella sulanmaan sesonki on perinteisesti ollut vahva kalastus- ja ruskamatkailun ansiosta, mutta viime vuosina myös talvisesonki on alkanut kasvaa. Erityisesti viime vuosina on ollut nousussa revontulimatkailu, mikä näkyy myös Lomakylä Vallen tarjonnassa. Luonnonläheisyys, hiljaisuus ja aitous ovat asioita, joita matkailijat kaipaavat hektisessä maailmanmenossa, ja Lomakylä Vallessa jos missä on kaikkea sitä. 

Yksilöllisesti räätälöiden, toiveet toteuttaen

  Loma tarkoittaa jokaiselle matkailijalle eri asioita. Yhdelle se on rennosti ottamista ja laiskottelua, toinen kaipaa vauhtia ja uusia elämyksiä. Lomakylä Vallessa tiedetään, että jokainen ihminen on yksilö, ja siksi myös loman palvelut räätälöidään matkailijoiden tarpeiden mukaan. Pienen perheyrityksen vahvuus on joustavuudessa ja henkilökohtaisessa palvelussa. 


Lomakylä Vallessa ja Ravintola Tenossa asiakkaita palvelevat Henry Valle, Armas Nuorgam sekä yrittäjäpariskunta Petteri Valle ja Anne Forsell. Kuva: Lomakylä Valle
Tarpeen tullen lähdetään patikoimaan tuntureiden hiljaisuuteen tai vaihtoehtoisesti safarille Jäämerelle tai vauhdikkaalle jokiretkelle valloittamaan Tenoa. Lomakylä Vallessa kun ollaan hyvän loman asiantuntijoita.


http://www.holidayvillagevalle.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »