Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Inari, Kultahovi, Juutuanjoki, Perinnehotelli, Koskihotelli, Kaisu Nikula, Heikki Nikula, ravintola Aanaar, Inari Menu

Nelostie Lappi


Hotelli Kultahovista on upeat koskimaisemat. Kuva: Hotelli Kultahovi

Kolmen A:n Kultahovi:
Ainutlaatuinen, aidosti alkuperäinen


Hotelli Kultahovi Inarissa on yksi Lapin vanhimmista matkailuyrityksistä. Kohta jo 80 vuoden ajan Kultahovi on houkutellut matkailijoita kokemaan Lapin taian aidoimmillaan.


  Kultahovin ehdoton valtti on sen sijainti Inarinjärveen laskevan Juutuanjoen rannalla, Inarin saamelaiskylässä. Upeiden koskimaisemien vuoksi moni matkailija on jättänyt palan sydämestään Kultahoviin.


Hotelli Kultahovin yrittäjät, inarinsaamelaiset sisarukset Kaisu ja Heikki Nikula. Kuva: Hotelli Kultahovi
  Kultahovissa on kaikkiaan 45 huonetta kahdessa eri hotellirakennuksessa. Päärakennus, vuonna 1956 valmistunut Perinnehotelli on rakennettu alkuperäisen, sodassa tuhoutuneen matkailumajan paikalle, ja kaikki sen 29 huonetta on remontoitu viime vuosina. Nimensä mukaisesti Perinnehotelli kunnioittaa inarinsaamelaisia juuriaan, mikä näkyy myös uudistettujen huoneiden sisustuksessa: Lapin matkailurakentamisen historia, jälleenrakennuksen aika ja alkuperäisen Inarin majan sisustus elävät Kultahovin huoneiden suomalaisissa design-klassikoissa ja pintamateriaaleissa. Huoneiden värityksessä ilakoivat inarinsaamelaisen lapinpuvun keltainen, musta, vihreä ja punainen.

  Perinnehotellin tarjontaa täydentää Juutuanjoen rannalle rakennettu Koskihotelli, jossa on 16 saunallista kahden hengen huonetta. Jokainen huone on sisustettu luontoteemalla ja kaikista avautuu näkymä Juutuanjoen kuohuihin.

Saamelaisuus näkyy, kuuluu ja maistuu

  Kultahovin toimintaa pyörittävät inarinsaamelaiset sisarukset Kaisu ja Heikki Nikula. Heikki on myös arvostettu keittiömestari, jonka käsialaa olivat mm. viime vuonna televisiossa nähdyn Loirinuotiolla-ohjelman ruuat.   Kultahovin ravintola Aanaar onkin kuuluisa tasokkaasta ruuastaan, jossa ideat ja maut kumpuavat arktisesta luonnosta ja ympäröivästä kulttuurista. Lautaselle makuelämyksiä tuovat esimerkiksi pohjoinen metsämustikka, jokivarsilla kasvava väinönputki, Inarinjärven siika tai Jäämeren kuningasrapu. Kultahovin Inari Menu -kokonaisuus palkittiin viime kesänä “Merkittävä ruokamatkailuteko” -palkinnolla kansallisessa kilpailussa.  Hotelli Kultahovi on enemmän kuin hotelli. Se on kokonaisvaltainen elämys, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla Lapin taianomainen luonto ja aito alkuperäinen kulttuuri.


http://www.hotelkultahovi.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »