Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Inari, Saariselkä, Lapland Hotel Riekonlinna, Tommy Sippo, kokoushotelli, terveysliikuntasali, Linnasali, Tero Mäntykangas, Asehuone, Linnanvintti

Nelostie Lappi


Lapland Hotel Riekonlinnan perustason huoneissakin on parveke ja osassa oma saunakin. Kuvat: Lapland Hotel Riekonlinna

Lapland Hotel Riekonlinna
  – rennon tyylikäs loma Saariselällä

Saariselän sijainti Nelostien varrella on vakiinnuttanut sen aseman ympärivuotisena matkailukohteena. Keskellä eläväistä tunturikylää kohoaa linnamaisen ulkomuodon ja yksityiskohtien koristama Lapland Hotel Riekonlinna.


  Linnateeman takana ei ole kuninkaallista sukua, mutta hotellinjohtaja Tommy Sippo tietää Saariselän olevan perinteinen kokouspaikka silmäätekevien keskuudessa. Myös Urho Kekkonen suosi Saariselkää lomakohteenaan, mistä muistuttaa vain parinsadan metrin päässä avautuva Urho Kekkosen kansallispuisto.  Lapland Hotel Riekonlinna on tiettävästi Suomen – ellei jopa koko Euroopan – pohjoisin kokoushotelli. Business Centren kymmenen täysin varusteltua kokous- ja ryhmätyötilaa mahdollistavat suurten konferenssien ja tapahtumien järjestämisen, joita onkin Riekonlinnassa isännöity EU-kokouksia myöten.

Huone omalla saunalla? Kyllä kiitos!

  Lapland Hotel Riekonlinnan perustason huoneissakin nautitaan pienestä ylellisyydestä, sillä jokainen hotellihuone on varustettu parvekkeella, ja osassa huoneista on oma sauna. Huonevalikoimassa on myös väliovellisia kombihuoneita, jotka ovat erityisesti isojen perheiden ja yhdessä viihtyvien ryhmien mieleen.

  Tasokkaiden hotellihuoneiden ja sviittien lisäksi erillisessä rakennuksessa sijaitsevissa yhden ja kahden makuuhuoneen lomahuoneistoissa on jokaisessa oma sauna ja pieni keittiö kiireettömästä lomailusta nauttiville.

  Sippo rohkaisee tiedustelemaan huonetilannetta varauksenteon yhteydessä.  – Asiakkaiden toiveet pyritään aina ottamaan huomioon. Yksi nauttii tuntureiden koristamasta parvekenäköalasta, toinen ihailee mielellään kansallispuiston kaunista metsämaisemaa. Usein vieraileva tietää jopa haluamansa huoneen numeron ulkomuistista, hän naurahtaa.

  Lapland Hotel Riekonlinnan asiakassaunat lämpenevät joka ilta. Hotellin yläkerrassa on varattavissa kaksi tilaussaunaa, joiden tunnelmallisiin takkahuoneisiin toimitetaan toiveiden mukaan maistuvat tarjoilut saunajuomineen.

Upeat ulkoilumahdollisuudet vuoden ympäri

  Saariselkä on liikkuvalle ulkoilmaihmisille unelmakohde. Kesällä yötön yö jatkuu kahden kuukauden ajan, jolloin kansallispuiston lähiluontopolut houkuttelevat reippailemaan iltamyöhään asti. Lähiseudun kultahistorialliset kohteet, jokiveneristeilyt Lemmenjoella Ravadas-putousten äärelle, kalastusretket ja koskenlasku tuovat mukavaa vastapainoa konferenssin rinnalle.  Sippo kehuu hotellin suksienhuoltohuonetta pohjoisen parhaimpana. Saariselkä tarjoaa vauhdikkaan vaihtoehdon myös niille, joita hiihto tai laskettelu ei kiinnosta.

  – Kaunispään huipulta alkaa Euroopan pisin pulkkamäki, Sippo vihjaa.

  – Tunturin laelle johtaa hyväkuntoinen autotie ympäri vuoden, ja maisemat ovat todellakin näkemisen arvoiset.  Ulkoilun vastapainoksi sykettä voi nostaa hotellin terveysliikuntasalissa, jonka älykortilla toimivat laitteet rakentavat kullekin kuntoilijalle yksilöidyn ohjelman. Reippailun jälkeen maittaakin nautinnollinen hieronta, joka saa lihakset vetreytymään uutta ulkoilupäivää varten.

Paikallisia makuja villillä vivahteella

  Ilta jatkuu tyylikkäästi ravintola Linnansalin lappilaisten herkkujen äärellä. Linnansalin menu on tunnetun keittiömestarin Tero Mäntykankaan käsialaa, ja sen annoksissa maistuvat Jäämeren kuningasravut sekä lähiluonnosta pyydetty riista ja kala eri muodoissaan. Linnansalin monipuolisesta aamiaispöydästä saatat jopa löytää Lapland Hotels -ketjun oman erikoisuuden, poromustamakkaran.

  Yksityistilaisuuksiin ja ryhmien tarpeisiin Lapland Hotel Riekonlinna tarjoaa tyylilleen uskolliset tilat Asehuoneessa sekä hillityn elegantissa Linnanvintissä.


http://www.laplandhotels.com/riekonlinna

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »