Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Saariselkä, Luosto, Rovaniemi, Tunturi, Aurora, Santa Claus, lapakset

Nelostie Lappi


Santa's Hotel Auroran ainutlaatuiset lasi-iglut. Kuva: Santa's Hotels

Santa’s Hotels kuljettaa läpi lumoavan Lapin

Lappi on paljon muutakin kuin pelkkiä tuntureita. Pohjoisen kohteista kullakin on omat uniikit yksityiskohtansa. Samaa ajatusta noudatetaan myös Santa’s Hotels -ketjun hotelleissa, joista jokaisella on oma, ainutlaatuinen ilmeensä.  Sataprosenttisesti lappilainen Santa’s Hotels on hotelliketju, jonka hotelleissa ei ole mitään ketjumaista. Kilpisjärven persoonallisia Santa’s Chalets Rakka -lomahuoneistoja lukuun ottamatta kaikki kohteet ovat sujuvasti saavutettavissa Nelostien varrella.

  Santa’s Hotels -loma alkaa Saariselältä kuljettaen matkailijat Luoston lumoavaan luontoon ja Lapin pääkaupunkiin Rovaniemelle.

Santa’s Hotel Tunturi: portti pohjoisimpaan Lappiin

  Santa’s Hotel Tunturi sijaitsee keskellä Saariselän tunturikylää, aivan Urho Kekkosen kansallispuiston laidalla. Saariselällä vieraat majoittuvat tasokkaissa hotellihuoneissa tai saunallisissa lomahuoneistoissa, joissa valikoimaa on yksiöistä viiden makuuhuoneen majoitukseen. Kuuden ravintolansa ansiosta Santa’s Hotel Tunturissa on koko Saariselän kattavin ravintolatarjonta.


Santa's Hotel Tunturin Paraspaikka. Kuva: Santa's Hotels
  Saariselän RyhmäTokat tekevät matkaohjelman suunnittelun helpoksi. Aterioiden lisäksi räätälöitäviin majoituspaketteihin sisältyy teemoitettuja kulttuurimatkoja kiinnostavimpiin kohteisiin – vaelluksia tuntureilla, tutustumiskierroksia kultavaltauksille ja retkiä saamelaisuuden saloihin tai revontulien loisteeseen.


Santa's Hotel Tunturin Gielas. Kuva: Santa's Hotels
  Saariselälle houkuttelevat myös monet tapahtumat, kuten marraskuinen Kaamosjazz, tammikuinen TunturiBlues ja elokuun moottoripyörätapahtuma Jänkhällä Jytisee.

Santa’s Hotel Aurora: Luoston loistetta lasikaton läpi

  Saariselältä matka jatkuu kohti Luostoa ja Pyhä-Luoston kansallispuistoa, jonka kupeessa odottavat Santa’s Hotel Auroran luonnonläheiset, saunalliset hotellihuoneet ja ainutlaatuiset lasi-iglut. Hotellitason herkuin varustellut lasikattoiset huoneet ovat eksoottinen elämys myös kotimaanmatkailijalle. Talvella sängyn yllä räiskyvät räikeät revontulet, ja kesäöiden vaaleaa kuloa kelpaa ihastella ilmastoidun huoneen lasipintojen läpi aamuun asti.


Santa's Hotel Auroran iglusta on upea näkymä taivaalle. Kuva: Santa's Hotels
  Päiväretkillä tutuiksi tulevat Pyhä-Luoston luontokeskus Naava, kansallispuiston maankuulut luontokohteet, Lampivaaran Ametistikaivos sekä Jaakkolan porotilan suloiset asukkaat.


Santa's Hotel Aurora ja revontulet. Kuva: Santa's Hotels
  Santa’s Hotel Aurora on mainio tukikohta kulttuurintäyteisille kesätapahtumille. Kesäkuussa Sodankylän Elokuvajuhlilla katsellaan elokuvia läpi yön. Elokuussa kansallispuistossa kaikuvat Pyhä Unplugged ja LuostoClassic, jonka konsertteja kuullaan myös Santa’s Hotel Auroran ravintolasalissa.

Santa’s Hotel Santa Claus: koko Rovaniemi ulottuvillasi

  Ennen kotimatkaa vieraillaan vielä Rovaniemellä, jonka tunnetuimman asukkaan mukaan ovat nimensä saaneet Santa’s Hotel Santa Claus sekä tasokasta majoitusta edulliseen hintaan tarjoava Hostel Rudolf. Lapin kulttuuripääkaupungista ei pidemmälläkään pysähdyksellä tekeminen lopu. Toiminnantäyteisellä Lapin-lomalla on myös lupa rentoutua, mikä onnistuu parhaiten Santa’s Wellness Roomin hemmotteluhoidoissa.


Santa's Hotel Santa Claus Rovaniemellä. Kuva: Santa's Hotels
  Rovaniemellä piipahdetaan Joulupukin Pajakylässä, jonne nousee vuoden 2017 aikana 30 uutta, Luostolta tuttua lasi-iglua.

Santa’s Hotelsin Lapakset tuovat Lapin lautaselle

  Arktisia elämyksiä tarjoillaan tietenkin myös lautasella – Santa’s Hotel Santa Clausista sekä Saariselän Kaltio-ravintolasta tutut Lapakset ovat pian saatavilla kaikista ketjun hotelleista.


Alkupalaksi siikaa á la Santa's Hotel Tunturi. Kuva: Santa's Hotels
  Lapakset eli lappilaiset tapakset yhdistävät Välimeren maista tutun ruokailutavan pohjoisiin herkkuihin. Päreiltä tarjoiltavat Lapakset valmistetaan aina lähialueen omia raaka-aineita ja tuottajia hyödyntäen – kahta samanlaista Lapas-listaa ei hotellien ravintoloista löydy. Lapaksissa maistuvat poro, lohi, lähijärvien kalat sekä Lapin luonnosta kerätyt sienet ja marjat.


http://www.santashotels.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »