Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Saariselkä, Laanila, Laanilan Kievari, ruokailuelämys, viini-illat, sauna, palju, avanto

Nelostie Lappi


Laanilan Kievari tarjoaa elämyksiä. Kuva: Laanilan Kievari

Laanilan Kievarissa ruoka, juoma ja ihmiset kohtaavat

Hyvä ruoka tuo hyvän mielen, ja hyvä juomakin maistuu monelle. Laanilan Kievarissa tiedetään, että maistuvan, laadukkaista raaka-aineista valmistetun ruoan ja siihen täydellisesti sopivan juoman liitto tekee ateriasta aivan uudenlaisen elämyksen.


  Laanilan Kievarin vieraat tietävät, mitä lautaselleen saavat. Lähiruoka ja puhtaat raaka-aineet ovat saariselkäläisessä perheyrityksessä arvossaan. Syksyisin sieniä kerätään lähimetsistä koko vuoden tarpeisiin, ja kesällä omassa kasvihuoneessa kasvavat kesäkurpitsat, salaatit ja yrtit. Kalassakin käydään perheen kesken niin paljon kuin ehditään, mutta pääosin kalat ja lihat tulevat paikallisilta toimijoilta.

  – Siikamme on lähes 100-prosenttisesti tuoretta Inarin-siikaa, ja rautukin on niin paikallista kuin suinkin mahdollista, kertoo ravintolapäällikkö Samuli Ruotsalainen.


Laanilan Kievarin potkaa. Kuva: Laanilan Kievari
  Puolivalmisteita ei kievarin keittiössä tunneta. Ruoanlaitossa hyödynnetään viimeisinkin ruhonosa, mikä takaa aidosti maukkaan lopputuloksen.

  – Mikä monessa ravintolassa mielletään hukkapalaksi, käytetään meillä kala- tai lihaliemen valmistukseen. Huolella keitetty liemi vaikuttaa makuun uskomattomalla tavalla, Ruotsalainen tietää.


Jäisiä puolukoita ja kuumaa kinuskikastiketta, nam! Kuva: Laanilan Kievari
Viinit tutuiksi maisteluilloissa

  Valmiina tulevat vain maitotuotteet ja alkoholi. Jälkimmäisessäkin käytetään pääosin parhaita kotimaisia tuotteita, kuten kansainvälisiä palkintoja kerännyttä giniä.

  Kullekin annokselle löytyy kievarin kattavalta viinilistalta täydellinen kumppani. Viinien maailmaan voi heittäytyä myös torstaisin järjestettävissä viininmaisteluilloissa.

  – Haluamme tarjota makuelämysten lisäksi tietoutta, miten viinit käyttäytyvät eri ruokien ja makujen kanssa, Ruotsalainen esittelee.

  Viini-iltoja järjestetään ryhmille myös tilauksesta, jolloin maisteluillan sisältöäkin voidaan vaihdella. Sokkotastingissa selvitellään kuohuviinin ja sampanjan eroja ja tarkastellaan, miten brändimielikuva vaikuttaa makuaistiin. Punaviinin ja punaisen lihan liittoa avaamalla selviää, minkälainen viini sopii millekin kypsyysasteelle.

Saunasta avantoon ja aterialle

  Laanilan Kievarin pihapiirissä on kaksi saunaa sekä palju, joita vuokrataan asiakkaiden käyttöön. Pienempi sauna sopii 6–8 hengen ryhmille, isompaan sopii jopa 30 saunojaa samaan aikaan. Talvella kylpijät pääsevät pulahtamaan avantoon.


Saunominen ja pulahdus avantoon tuo todellisen hyvän olon tunteen. Kuva: Laanilan Kievari
  – Mikään ei tunnu paremmalta kuin sauna ja avanto ulkoilupäivän päätteeksi. Elämyksen kruunaa herkullinen ateria, jonka täydellisesti valittu viini nostaa aivan uudelle tasolle, Ruotsalainen tiivistää.


http://www.laanilankievari.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »