Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Lapland Hotels, hotelli Luostotunturi, Ametistikylpylä, Yökerho Karhu

Nelostie Lappi


Hiihtoladut sekä kuvankauniit patikointi- ja retkeilyreitit alkavat heti Lapland Hotel Luostotunturin oven edustalta. Kuva: Lapland Hotel Luostotunturi

Miksi lomailla luontoa lähellä, kun Luostolla voi olla 
sen keskellä

Itä-Lapin ihme, Pyhä-Luoston kansallispuisto on yksi Suomen luonnon aarreaitoista. Se tunnetaan pitkistä tunturijonoistaan, ametisteistaan sekä lumoavasta Kelokylästä, joka tarjoaa tunnelmallisen vaihtoehdon perinteiselle hotellimajoitukselle.


Kelokylä on Lapland Hotel Luostotunturin maamerkki ja ylpeydenaihe. Aidoissa lappilaisissa kelomökeissä luonto suorastaan syöksyy syliin. Hotellinjohtaja Pekka Kuusisto kuvaileekin osuvasti, ettei Luostolla olla vain lähellä luontoa – Luostolla ollaan sen keskellä. Hiihtoladut sekä kuvankauniit patikointi- ja retkeilyreitit alkavat heti oven edustalta.


Porotkin viihtyvät Lapland Hotel Luostotunturin maisemissa. Kuva: Lapland Hotel Luostotunturi
  Jokaisessa Kelokylän mökissä on oma sauna ja pieni keittiö, mutta majoittujille kuuluu luonnollisesti kaikki hotellin palvelut aamiaista myöten. Näin lomasta voi nauttia autenttisessa ympäristössä luonnon syleilyssä, kuitenkin täysin vaivattomasti. Hotellirakennus ravintoloineen ja kylpylöineen sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä.

Lempeistä löylyistä pehmeään petiin

  Lapland Hotel Luostotunturin monipuolisesta huonevalikoimasta löytyy takuuvarmasti jokaista matkailijaa miellyttävä vaihtoehto. Perushuoneissakin majoittujat saavat kokea hitusen luksusta, sillä osassa huoneista on tunturimaisemien koristama parveke tai terassi.

  Tilavat, parvelliset perhehuoneet sekä saunalliset sviitit tarjoavat kodikasta ja avaraa majoitusta sitä kaipaaville. Majoitusmuodosta riippumatta kuntosalin ja Ametistikylpylän käyttö sisältyy aina majoituksen hintaan.  Ametistikylpylän trooppinen sisäilma, 30-asteinen vesi, monitoimialtaan hierontapisteet, porealtaan kuplat ja saunaosaston lempeät löylyt auttavat palautumaan ulkoilupäivän päätteeksi paremmin kuin mikään muu. Lappilaiset yksityiskohdat on huomioitu kylpyläosastolla mielenkiintoisella tavalla, kuten riekkolinnun muotoisella altaalla. 


Ametistikylpylän allas on riekon muotoinen. Kuva: Lapland Hotel Suomutunturi
Lappi teemana myös lautasella

  Lapland Hotel Luostotunturin keittiössä korostuvat puhtaat raaka-aineet ja pohjoiset maut.

  – Lappi näkyy lautasella alkupaloista jälkiruokaan ja pikkusuolaiseen. Poro on raaka-aineena niin pizzoissa kuin burgereissa, ja lähiluonnon antimia hyödynnetään niin paljon kuin mahdollista, sienet, marjat ja jopa jäkälä mukaan lukien, Kuusisto kertoo.

  Luostolla kotimaiset tähdet tuikkivat muuallakin kuin yötaivaalla. Kevättalvella ja ruskasesongin aikaan Yökerho Karhun estradilla viihdyttävät Suomen suosituimmat artistit.http://www.laplandhotels.com/luostotunturi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »