Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Naava, Café Loimu, Pekka Heikkilä

Nelostie Lappi


Café Loimun kakut toimivat taivaallisena energialähteenä iltapäivän retkille, lupaa raivntoloitsija Pekka Heikkinen. Kuva: Katja Palmqvist

Café Loimun keittiössä arvostetaan aitoa ja ainutlaatuista kotiruokaa

Luonto- ja kulttuurikeskus Naavan ovella vastaan leijuu tuoksu, joka tuo kirjaimellisesti veden kielelle. Café Loimun kutsuva lounaspöytä on viime silausta vaille valmiina ruokailijoita varten.


  Ravintoloitsija Pekka Heikkilä tietää, minkälaista ruokaa Pyhätunturille saapuvat ulkoilijat arvostavat. Siksi Café Loimun noutopöytään katetaan viikon jokaisena päivänä lähiseudun ainoa kotiruokalounas. Lounaslistalla on päivittäin vaihtuva kevyt keittovaihtoehto sekä kalaa, lihaa ja kasviksia sopivassa suhteessa. Tarjolla on joka päivä myös proteiinipitoinen vaihtoehto kasvissyöjille.


Café Loimu sijaitsee samassa rakennuksessa luontokeskus Naavan kanssa. Kuva: Café Loimu
  Ekologisuus ja luonnonläheisyys korostuvat Café Loimun keittiössä. Erityisessä asemassa on vaalean ja ennen kaikkea paikallisen kalan käyttö. Kemijärven kuhaa ja haukea on tarjolla monessa eri muodossa sekä lounaalla että à la carte -listalla. Heikkilä mainitseekin suositun haukiburgerin annoksena, jota on maistettava vähintään kerran Pyhätunturilla vieraillessa.

  – Myös jäniskäristys on ruokalaji, jota ei ihan joka paikassa tarjoilla, hän lisää.

Uunituoretta leipää ja leivonnaisia

  Heikkilän mielestä on tärkeää, että ruoka valmistetaan alusta alkaen ravintolan keittiössä ja puolivalmisteiden käyttö jätetään minimiin. Lounaan yhteyteen katetun runsaan ja raikkaan salaattipöydän antimet pilkotaan ja raastetaan itse, jotta asiakas saa lautaselleen takuutuoreet lisukkeet.


Taatusti tuoretta salaattipöydästä. Kuva: Café Loimu
  – Sämpylät sekä tummat ja vaaleat leivät leivotaan paikan päällä joka aamu. Niitä on tarjolla lounaspöydässä, ja niitä voi ostaa myös mukaan mökille tai retkievääksi.

  Kahvilan vitriinissä tarjolla olevat poropizzat, lohipiirakat ja monet makeat herkut leivotaan niin ikään itse. Suussasulavat juustokakut sekä puolukka-, karpalo- ja lakkakakut toimivat taivaallisena energianlähteenä iltapäivän retkille.

Maisematerassi kruunaa kahvitauon

  Café Loimu hoitaa herkulliset tarjoilut myös luontokeskuksessa vieraileville ja kokoustaville ryhmille. Kahvit ja välipalat voidaan kattaa rauhallisiin kokoustiloihin. Lounastaminen onnistuu mukavasti Café Loimun avarassa ravintolasalissa, jota täydentää tunturimaisemien koristama sadan asiakaspaikan kesäterassi.

  A-oikeuksin varustetun kahvila-ravintolan terassi onkin täydellinen paikka nauttia kevätauringosta kuuman kaakaon, erikoiskahvin tai raikkaan drinkin kera.http://www.cafeloimu.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »