Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Talvi ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, Kemijärvi, Suomutunturi, Hotelli Suomutunturi, retket

Nelostie Lappi


Suomutunturi on herännyt uuteen loistoonsa. Kuva: Hotelli Suomutunturi

Suomun ihme: 
hiljentynyt tunturi heräsi uuteen nousukauteen 

1970-luvulla Suomutunturi tunnettiin jetset-elämästä nauttivien seurapiiri-ihmisten viihdekeitaana. Suojaisat ja monipuoliset rinteet sekä vaihtelevat hiihtomaastot ovet houkutelleet Suomutunturille talvilajien ystäviä aloittelijoista olympiamitalisteihin kuitenkin jo 60-luvulta alkaen.


  Viime vuosina hiljaiseloa viettänyt Suomutunturi on nyt herännyt uuteen loistoonsa. Majoitustilat sekä ravintola- ja rinnepalvelut ovat kokeneet täydellisen päivityksen – Kemijärvellä puhutaan ”Suomun ihmeestä”, eikä syyttä, sillä eläväinen hiihtokeskus piristää matkailua koko kaupungin alueella.


Tunturin laelta avautuu häkellyttävän kaunis näkymä. Kuva: Hotelli Suomutunturi
  Napapiirin halkoma Suomutunturi sijaitsee keskellä puhtainta luontoa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Yli 400 metrin korkeuteen kohoavan tunturin laelta avautuu häkellyttävän kauniit näkymät Kemijärven valtavan vesistöalueen yli, mikä tekee siitä ympärivuotiseen ulkoiluun sopivan elämyskohteen.

Pohjoisen suojaisimmat rinteet

  Markkinointipäällikkö Jori Tamminen pitää Suomutunturin vahvimpana valttina monipuolisuutta ja pitkää laskukautta. Puhtaanvalkean tykkylumen päällystämien tuuheiden puiden suojaamille rinteille ei tuuli ja tuisku yllä. Suora auringonpaiste ei osu rinteisiin, minkä ansiosta lumi pysyy laskureiteillä pitkälle kevääseen.


Suomulla ladut pysyvät hyvässä kunnossa pitkälle kevääseen. Kuva: Hotelli Suomutunturi
  Loivat itäiset rinteet sopivat erinomaisesti aloitteleville laskijoille. Mustat ja punaiset rinteet sekä snowpark tuovat haasteita niitä kaipaaville. Myös lapsiperheet on otettu Suomutunturilla huomioon.

  – Lasten omassa parkissa on hyvät olosuhteet alkeiden opetteluun. Pienet hyppyrit, pomput ja portit pitävät mielenkiinnon yllä taitojen kartuttua, Tamminen kuvailee.

  – Perheiden viihtyvyyttä lisää suora näkyvyys aurinkoterassilta lastenrinteille. Vanhemmat voivat hyvillä mielin pitää pienen tauon ja seurata samalla, miten perheen pienimmät rinteessä pärjäävät.

Rinnepalveluja parhaimmillaan

  Tamminen kehuukin Suomutunturin aurinkoterassin kuuluvan Suomen rinneterassien parhaimmistoon, sillä aurinko paistaa terassille koko päivän aamusta auringonlaskuun asti. Aamiaista, buffetlounasta ja à la carte -annoksia tarjoilevan Bankettiravintolan suuret ikkunat avautuvat suoraan rinteille. Ski Cafén valikoimista löytyy lisäksi suolaista ja makeaa purtavaa pikkunälkään.


Suomutunturin rauhaa. Kuva: Hotelli Suomutunturi
  Rauhaisassa sopukassa rinteiden juurella, pienen lammen rannalla sijaitsevan VIP-saunaosaston voi varata rentoon yhdessäoloon, illanviettoon tai palaveriin. Tiloissa on kaksi erillistä 10 hengen saunaa sekä videotykein ja fläppitauluin varusteltu takkahuone. Lappi-idylliä täydentää Suomutunturin maamerkkinäkin tunnettu kotateltta saunaosaston pihamaalla.

Tasokasta asumista tunturin juurella

  Hotelli Suomutunturissa on 34 viihtyisää design-huonetta, joista kaksi on saunallisia sviittejä. Hotellin jokaisesta huoneesta avautuu upeat näkymät tunturille.


Hotelli Suomutunturin kaikista huoneista avautuu upea näkymä tunturille. Kuva: Hotelli Suomutunturi
  Majoitustarjontaa lisäävät tilavat, saunalliset lomahuoneistot, jotka takaavat täydellisen rauhan luonnon helmassa. Huoneistoissa majoittuu jopa kahdeksan henkeä, ja oma hyvin varusteltu keittiö tuo lisää joustavuutta lomanviettoon.


Hotellissa on 34 viihtyisää design-huonetta. Kuva: Hotelli Suomutunturi
  – Täällä sekä luonto että palvelut ovat aivan käden ulottuvilla, mikä tekee Suomutunturista mainion tukikohdan vaikkapa Kemijärven Yöttömät Yöt -festivaalin ja muiden kesätapahtumien ajaksi, Tamminen vihjaa.

  Suomutunturin laella valoisat kesäyöt ja syksyn kirjava ruska pääsevät oikeuksiinsa. Talvella moottorikelkkaretket sekä husky- ja porosafarit täydentävät ohjelmatarjontaa.

  – Vaikka valtatie kulkee vain parin kilometrin päässä, ei liikenteen melu eikä kaupungin valosaaste yllä tänne asti. Kulunut talvi on ollut revontulten ihailuun täydellinen, Tamminen täydentää.http://www.suomutunturi.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »