Nro 2-2016
Luokittelu: Savo ;  Teatterit, orkesterit ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kuninkaankartanon kesäteatteri, Juva, Pauliina Hukkanen, latoteatteri, Avomielinen Anneli, Mielensäpahoittaja ja poika, Esko Roine, Kokonainen Elämys -puoti

Kesäteatterit


Monitoiminainen Pauliina Hukkanen naurattaa Avomielinen Anneli -musiikkikomediassa. Kuva: Kuninkaankartanon kesäteatteri

Kuninkaankartanossa onnistunut kesäteatterihetki 
ei ole kelistä kiinni

Vuosi sitten toimintansa aloittanut Kuninkaankartanon kesäteatteri Juvalla haluaa tarjota laadukasta kesäteatteria koko perheelle.


  Kuninkaankartanon kesäteatterin johtaja, tuottaja-näyttelijä Pauliina Hukkanen pihisee innostuksesta. Takana on Avomielinen Anneli -näytelmän ennakkonäytös, ja vastaanotto yleisöltä on ollut huikea.

  – Lupailee tosi hyvää kesäksi, iloitsee Hukkanen, joka näyttelee Leena Tammisen kirjoittaman ja Kari Paukkusen ohjaaman avomielisen Annelin roolin itse. 

  Annelin lisäksi ensi kesänä Kuninkaankartanossa yleisöä viihdyttävät koko perheen näytelmä Viiru, Pesonen ja Kososen kukko sekä huiman suosion saanut Mielensäpahoittaja ja poika, jonka päärooleissa nähdään kansan rakastamat Esko Roine ja Aimo Räsänen. Aikamoinen kattaus uuteen teatteriin. Hukkanen kuitenkin uskoo, että Juvalla on tilaisuus menestyä.


Esko Roine pahoittaa mielensä Juvalla kerran jos toisenkin. Kuva: Kuninkaankartanon kesäteatteri
  – Uskon, että Juvalla on kesäteatterin mentävä paikka, jos tuotetaan laadukasta materiaalia, Hukkanen sanoo.

  – Väitän, että suomalaiset ovat positiivisella tavalla kesäteatterihullua kansaa. Ensimmäisenä kesänä keräsimme 4000 kävijää, ja uskon, että ensi kesänä laitamme vielä paremmaksi. Roine ja Räsänen vetävät varmasti hyvin ja Annelin saama vastaanotto loi positiivisen ennakko-odotuksen.


Viiru (Annaleena Sipilä) ja Pesonen (Seppo Halttunen) viihdyttävät kesällä perheen pienimpiä. Kuva: Kuninkaankartanon kesäteatteri
  Avomielisen Annelin esitykset nähdään 9.6.–27.7., Mielensäpahoittaja ja poika 28.6.– 5.7. ja Viiru, Pesonen ja Kososen kukko 20.–21.7. Avomielisestä Annelista on myös juhannusaatto- ja yönäytökset.

Kattavat oheispalvelut

  Kuninkaankartanon kesäteatteri tarjoaa kävijöilleen kokonaisvaltaisia elämyksiä. Partalan kartanon vanhaan latoon rakennetussa teatterissa on 250-paikkainen nouseva katsomo, jossa säältä suojassa voi nauttia teatteriesityksistä selkänojallisissa, pehmustetuissa tuoleissa. 


Kesäteatteri sijaitsee sisätiloissa, joten katsomista eivät kelit haittaa. Kuva: Kuninkaankartanon kesäteatteri 
  Samassa pihapiirissä sijaitsee Hukkasen pieni Kokonainen Elämys -puoti, jossa on myynnissä ”näyttelijä-näpertelijän” kierrätysmateriaaleista tekemiä uniikkeja käsitöitä, pääasiassa koruja. Alueella on myös kaksi museota, Juvan museo ja Karjalaisten museo, Tryffelikeskus sekä Valokuva Galleria, joiden lipunmyynti hoidetaan puodista käsin. Teatterin vieressä sijaitsevassa hotelli-ravintolassa voi käydä nauttimassa teatteri-illallisen tai väliaikatarjoilut, joten kesäteatteriretkeen saa helposti kulumaan vaikka kokonaisen päivän – tai kaksi.

http://www.kuninkaankartanonkesateatteri.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »