Nro 2-2016
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Tapahtumat ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Korsholman Musiikkijuhlat, Mustasaari, Vaasa, Merenkurkku, Vaellusvuodet

Kesätapahtumat


Kotimainen Bravade esiintyy renesanssinokkahuiluin. Kuva: Korsholman Musiikkijuhlat

Korsholman Musiikkijuhlilla matkustetaan musiikin siivin

Vaasan ja Mustasaaren kaunis saaristo soi kamarimusiikkia jo 34. kerran.


  Korsholman Musiikkijuhlat on vakiinnuttanut asemansa kesäisten suomalaisten musiikkifestivaalien joukossa. Nimekkäät esiintyjät, korkeatasoinen musiikki ja Vaasan seudun upeat konserttipaikat takaavat ainutlaatuisen musiikkielämyksen UNESCOn maailmanperintökohteessa Merenkurkun saaristossa. Taiteellisena johtajana toimii jo neljättä kertaa pianistiprofessori Henri Sigfridsson.

Barokkia ja jazzia sulassa sovussa

  Tänä vuonna Korsholman Musiikkijuhlien teemana on Vaellusvuodet. Vaellus ja matkanteko eri muodoissaan on aina kiehtonut säveltäjiä, joiden näkemyksiä aiheesta kuullaan kesän festivaalilla. Ohjelmiston maantieteellisenä keskipisteenä on Wien, ja musiikkia kuullaan mm. Franz Schubertilta, Gustav Mahlerilta, Igor Stravinskylta ja Ralph Vaughan Williamsilta


Sakari Oramo. Kuva: Päivi Karjalainen
  Esiintyjät ovat aiempien vuosien tapaan vanhoja yleisönsuosikkeja sekä uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia. Musiikkijuhlat avaa perinteiseen tapaan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Sakari Oramon johdolla ja solistinaan viime vuoden Tšaikovski-kilpailussa ihastuttanut nuori lahjakkuus, hollantilais-suomalainen sellisti Jonathan Roozeman. Kvartettimusisointia kuullaan wieniläiseltä Aron-kvartetilta sekä suomalaiselta Bravadelta, joka esiintyy renessanssinokkahuiluin.


Aron Quartet. 
  Vaikka kyseessä on pääasiassa kamarimusiikkiin keskittyvä festivaali, luvassa on myös toisenlaisia tunnelmia, kun suomalaisen jazz-musiikin monitaitaja Iiro Rantala vierailee Vaasassa yhdessä ruotsin valovoimaisimpien jazz-muusikoiden, laulaja Viktoria Tolstoyn ja kitaristi Ulf Wakeniuksen kanssa.


Iiro Rantala, Viktoria Tolstoy ja Ulf Wakenius. Kuva: Korsholman Musiikkijuhlat
Suuria elämyksiä helposti

  Korkeatasoisen musiikin lisäksi Korsholman Musiikkijuhlista ainutlaatuisen tekee sen monipuolinen oheisohjelma. Saaristopäivänä 30.7. vieraillaan Unescon maailmanperintöalueella Merenkurkussa, jossa Björköbyn vanhassa suolaamossa esiintyy brasilialais-ugrilaista kamarijazzia esittävä suomalainen Pipoka-trio. Päivän mittaiseen retkeen sisältyy konsertin lisäksi lounas ja lyhyt veneretki maailmanperintömaisemissa sään niin salliessa.

  Korsholman Musiikkijuhlilla kuullaan upeaa musisointia kaikkiaan noin 30 tilaisuudessa, joita pidetään Vaasan lisäksi muualla saaristossa. Vaasan ulkopuolisiin aluekonsertteihin pääsee vaivattomasti bussikuljetuksilla, ja kaupungin alueella konsertit ovat kätevästi kävelymatkan päässä. 

http://www.korsholmmusicfestival.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »