Nro 3-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Tervola, Tervolahovi, rantasauna, saunalautta, venekuljetukset, elämykset, majoitus, virkistyspäivät, karaoke, limusiini, Hovipizza, Hovilandia, puuhapuisto

Nelostie, osa 2.


Tervolahovi tarjoaa muun muassa uskomattomia saunaelämyksiä. Kuva: Tervolahovi

Hurauta Hummerilla illanviettoon:
Pienessä Tervolassa koetaan suuria elämyksiä!


Nelostien varrella Tervolassa Kemijoki on niin leveä, että moni Tervolahovin vieras luulee olevansa järven rannalla. Joenuoma on valjastettu elämyskeskuksen käyttöön koko kilometrin mitallaan.


  Tervolahovissa rantasaunat ovat niin lähellä jokea, että saunan ovelta voi pulahtaa suoraan Kemijoen virkistävään veteen. Suurella terassilla kelpaa istuskella ilta-auringossa saunajuoman kera ilman uintiakin.

  Suomalaisillekin suodaan täällä uudenlaisia saunaelämyksiä. Tervolahovin saunalautan voi vuokrata oman ryhmän käyttöön.

  – Saunalautta ankkuroidaan keskelle jokea. Siellä saa nautiskella olostaan kaikessa rauhassa, Tervolahovin isäntä Tenho Kakko kertoo.  Venekuljetukset Tervolahovin rannasta saunalautalle ja takaisin kuuluvat pakettiin olennaisena osana elämystä. Leveä Kemijoki on omiaan vesijeteille, joiden perässä pääsee suihkimaan vesisuksin, hurjastelemaan banaaniveneen kyydissä tai leijailemaan yläilmoissa nostovarjon vietävänä.

  – Jos nostovarjo ei vie tarpeeksi korkealle, niin meillä järjestyy myös kuumailmapallokyyti tai maisemalento vesitasolla, vieraidensa viihtyvyydelle omistautunut yrittäjä naurahtaa.

Eläkeläisryhmät erityisasemassa

  Viiden omalla minikeittiöllä varustetun huoneiston lisäksi Tervolahovi tarjoaa ryhmämajoitusta 1–5 hengen huoneissa. Kesällä majoituskapasiteettia vahvistaa iso leirintäalue.

  Tervolahovin upeissa, uusituissa tiloissa järjestyvät palaverit, virkistyspäivät sekä suuretkin juhlat. Erityisesti eläkeläisryhmien suosiossa on karaokeillat, joita Tervolahovin iloinen isäntäväki järjestää mielellään. 300-tuumaiselta screeniltä laulujen sanat erottuvat iäkkäämmänkin väen silmään ongelmitta.

  – Eläkeläisryhmät ovat aina tervetulleita vieraiksemme, ja huomioimme heitä hinnoittelussamme erityistarjouksin, Kakko vihjaa.

Limusiinikyydillä luksusta iltaan

  Juuri kun kuvittelen, ettei Tervolahovin palvelutarjonta enää ainutlaatuisemmaksi muutu, saan huomata olevani väärässä. Kakko kertoo tallistaan löytyvän harvinaisia helmiä, Hummerin limusiineja, joita on koko maassa vain pari hassua kappaletta.  Kakkojen 10-metriset Hummerit ovat tuttuja televisiosta. Ne ovat kyydinneet muun muassa Satuhäiden ja Kielletty rakkaus -sarjan tähtiä. Limusiinikyyti tuo loistokkaan lisän polttari-iltoihin, eläkkeelle pääsyn juhlistamiseen tai ihan vaan ikimuistoiseen illanviettoon oman kaveriporukan kesken.

  – Uudistamme parhaillaan kalustoa, mutta merkistä emme luovu. Hummer sen on oltava, huomauttaa Kakko.

Vauhtia ja viihdykettä vauvasta vaariin

  Ihmetyksen aiheet eivät lopu Tervolahovista vieläkään. Kevään aikana avattu Hovipizza on saanut paikkakuntalaiset liikkeelle, ja jo lyhyessä ajassa Kakkojen pizzat ovat saavuttaneet suurta kiitosta. Uusinta uutta Tervolahovissa on lasten oma puuhapuisto Hovilandia, jonka avajaisia vietetään 11. kesäkuuta.

  – Hovilandiassa on pomppulinnoja, leikkimökkejä, keinuja, jättikokoinen trampoliini, polkuautorata, viiden korin frisbeegolf sekä tietenkin makkaranpaistopaikka ja kioski, Kakko luettelee.  – Ja jos vielä hurjempaa menoa kaipaa, onnistuu meillä Markku Viitasen kuljettamat rallikyydit, värikuulasodat ja mitä milloinkin mieleen juolahtaa. Ideat eivät lopu kesken, Tervolahovin toimelias isäntä tiivistää.http://www.tervolahovi.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »