Nro 3-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ;  Kesä ;  Talvi ; 
Avainsanat: Nelostie, Kemi, LumiLinna, Jäänmurtaja Sampo, Jalokivigalleria, LumiLinna-näyttely, Joulupukin Satamakonttori

Nelostie, osa 2.


Jäänmurtaja Sampo majailee kesän ajan kotisatamassaan Ajoksessa. Siellä kesävieraat pääsevät kurkistamaan aluksen konehuoneeseen ja muihin tiloihin. Kuva: Kemin Matkailu Oy

Merellinen Kemi 
kiehtoo kesälläkin

Alkuvuosi on ollut Kemin Matkailulle yhtä juhlaa. Huhtikuussa Kemissä vietettiin Jalokivigallerian 30-vuotispäivää, ja samoihin aikoihin Kemin LumiLinna palkittiin vuoden parhaana majoituskohteena. Juhlanaiheet jatkuvat kesän kynnyksellä, kun Kemin keskustassa sijaitsevaan sisäsatamaan avataan virallinen Joulupukin Satamakonttori.


  Perämerellä puhaltavat muutoksen tuulet. Matkailijoita jo 21 vuoden ajan sataman pohjoispuolella palvellut LumiLinna saa ensi vuodeksi uuden kodin sisäsataman toiselta puolelta, Mansikkanokasta. Samalla LumiLinnasta tulee ympärivuotinen matkakohde.

  – LumiLinna on jo nyt ainutlaatuinen kohde koko maailmassa, sillä se on ainoa merivedestä rakennettu hotelli, kertoo Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

  – Ympärivuotisuus tekee LumiLinnasta entistä omaleimaisemman. Tulevaisuudessa Kemissä voi kokea talvimatkailun lumoa myös keskellä kesää.

  LumiLinna tarjoaa ekomajoitusta ja elämyksiä parhaimmillaan. Rakennusaine saadaan suoraan Perämerestä, ja sinne se on tähän asti myös kevätauringon lämmittäessä laskettu. Tiivis lumi pitää huolen siitä, että LumiLinnassa sisälämpötila pysyy -5 asteessa läpi vuoden, vallitsi ulkona keskikesän lämpöaalto tai paukkupakkaset.


LumiLinna-näyttelyn yhteydessä on myös lahjatavaramyymälä. Kuva: Kemin Matkailu Oy
  Kemin talvimatkailun historiaa sekä lumi- ja jäärakentamista esittelevä LumiLinna-näyttely on avoinna sisäsataman vanhassa Tullimakasiinissa vielä tämän kesän ajan, kunnes se muuttaa Mansikkanokkaan yhdessä LumiLinnan kanssa.

Kolme upeaa kohdetta yhdellä lipulla

  Kemissä panostetaan kesämatkailuun nyt toden teolla. Suunnitteilla on upouusi rantabulevardi, joka yhdistää keskustan upeat käyntikohteet ja merelliset maisemat luontevasti toisiinsa.

  LumiLinnan lisäksi rantabulevardin varrelta löytyvät Jalokivigalleria uskomattomine korukivikokoelmineen sekä kesän ajan kotisatamassaan Ajoksessa lepäilevä Jäänmurtaja Sampo, jonka konehuoneeseen ja muihin tiloihin kesävieraat pääsevät kurkistamaan. Aluksella palvelevat myös kahvila ja matkamuistomyymälä Sampo Shop.

LumiLinna-näyttely, Jalokivigalleria sekä Jäänmurtaja Sampo ovat mukana Koe Kemin helmet -näyttelypassissa yhdessä kaupungin muiden museo- ja näyttelykohteiden kanssa. Yhteislipulla voi vierailla kolmessa valitsemassaan kohteessa kesän aikana.

  – LumiLinna-näyttely, Jalokivigalleria ja Sampo sijaitsevat niin lähellä toisiaan, että niihin voi hyvin tutustua samankin päivän aikana. Ne ovat helppoja kohteita myös ryhmille, Koutonen vihjaa.

  – Jokaiseen kohteeseen voi tutustua tietenkin myös oppaan johdolla. Kohteiden läheltä löytyy lisäksi upeita kahviloita ja lounaspaikkoja.

Joulupukkikin viihtyy kesäisin Kemissä

  Kemin kesän tuorein vetonaula on Joulupukin Kotisatama, joka avataan kesäkuussa kemiläisten olohuoneeksikin kutsutun sisäsataman yhteyteen. Yhdessä Joulupukin kanssa suunniteltu satamakonttori ja kesäkoti on leppoisa koko perheen oleskelupaikka.


Kemin sisäsatama on kaupunkilaisten olohuone. Kuva: Kemin Matkailu Oy
  – Sisäsataman alueella on erinomaiset palvelut ravintoloineen ja tapahtumineen, mutta ne ovat aikuisempaan makuun suunnattuja. Joulupukin Kotisatama on lasten ja lapsenmielisten oma paikka, Koutonen esittelee.


Joulupukin kotisamassa voi myös ruokailla. Kuva: Kemin Matkailu Oy
  Joulupukin Kotisatamassa palvelee lounaskahvila, jossa tarjolla on jäätelöä ja muita herkkuja. Lapsiperheitä viihdyttävät Kemissä myös liikennepuisto, minigolfrata sekä lapsiystävällinen uimaranta.http://www.visitkemi.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »