Nro 3-2016
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Tapahtumat ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Uusikaupunki, Crusell-viikko, kamarimusiikki, jazz, Päivän Puhallus, Lyhtyjen Yö, lastenkonsertti, mestarikurssit


Saksalais-irlantilainen huilisti Niamh McKenna toimii Turun Filharmonisen Orkesterin huilun äänenjohtajana.

Crusell-viikolla kamarimusiikin lisäksi hyvä kattaus kotimaista jazzia

Kansainvälisestikin tunnettu puupuhaltimille omistettu festivaali Uudessakaupungissa pidetään jo 35:ttä kertaa.


  Tänä vuonna Crusell-viikolla soi aikaisempia vuosia enemmän jazz. Festivaalille on saatu useita nimekkäitä, suurenkin yleisön tuntemia jazz-artisteja, kuten Marzi Nyman, Iiro Rantala ja Aili Ikonen. Teemalla ”Tarinankertojat” kulkevan Crusell-viikon antia täydentää Jazzin tarina -konserttisarja, jossa kuullaan mm. Benny Goodmanin musiikkia Antti Sarpilan esittämänä.


Marzi Nyman. Kuva: Maarit Kytöharju
  – Luvassa on upeita esiintyjiä aina Olli Mustosen uskomattomasta pianismista Felix Rengglin korvia hivelevään huiluvirtuositeettiin. Uskon, että konserttitarjontamme uppoaa yleisöön tänäkin vuonna, sanoo Crusell-viikon toiminnanjohtaja Rauno Melos.

Musiikkielämyksiä koko perheelle

  Crusell-viikon tarjonta on pysynyt paljolti ennallaan: luvassa on viikon verran kamarimusiikkikonsertteja koko perheelle. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus päästä kuulemaan musiikkia ilmaiseksi mm. Päivän Puhallus -konserteissa ja Lyhtyjen Yö -tapahtumassa. Lapsille on luvassa oma konserttinsa, jossa esitetään tuttu Pekka ja Susi -tarina Turun filharmonisen orkesterin puhallinkvintetin soittamana ja näyttelijä Jukka Aaltosen kertomana. 


Turun filharmonisen orkesterin puhallinkvintetti esittää lastenkonsertissa tutun Pekka ja Susi -tarinan.
  Viikon kohokohtiin lukeutuu torstai-iltana Kulttuurikeskus Crusellissa esitettävä, lähes varta vasten Crusellia varten tehty versio kamarioopperasta Anne Frankin päiväkirja. Maailmankuuluun romaaniin perustuva koskettava konsertti soitetaan neljän muusikon voimin ja sitä tähdittää sopraano Mia Huhta.

  Festivaalin ns. pääkonsertit soitetaan perjantaina ja lauantaina Uudenkaupungin Uudessa kirkossa. Konserteissa kuullaan mm. barokkia Jousia Ensamblen esittämänä, solisteinaan oopperalaulaja Helena Juntunen sekä osa Crusell-viikon mestarikurssien opettajista.  

  Eri soitinten mestareiden pitämät kurssit ovat Crusell-viikon olennaisinta antia. Opetusta järjestetään huilun-, oboen-, klarinetin- ja fagotinsoitossa, ja opettajina ovat kunkin soittimen kotimaiset ja ulkomaiset mestarit.

http://www.crusell.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »