Nro 3-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Museot, kirkot ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Virrat, Virtain Perinnekylä, Marttinen, Perinne Elää -ohjelma, Juhani Viita, Olavi Heittola, Rajalahden talomuseo, Halin metsäkämppämuseo, ruokailu, Vanha Pappila


Rajalahden talomuseon tupaan on saapunut talon piikalikka (Olavi Heittola) koetellen kuulijoiden nauruhermoja. Kuva: Sanni Rautiainen

Huumoria ja hahmokomiikkaa Virtain Perinnekylässä

Virtain Perinnekylä sijaitsee luonnonkauniilla Marttisen saarella. Maalaisromantiikkaa ja talonpoikaiselämää sisältävien perinnetapahtumien lisäksi ryhmille on Perinnekylässä tarjolla hulvattoman hauskaa ohjelmaa.


  Perinnekylän toiminnasta vastaavan Nuorisokeskus Marttisen kautta järjestyvä Perinne Elää -ohjelma soveltuu niin yhdistys- ja yritysryhmille kuin piristykseksi sukujuhlille, hyvinvointi- ja tyky-päiville. Erityisen suosittu se on ollut senioriyhdistysten kesäretkien ohjelmana. 


Juhani Viita vauhdissa. Kuva: Sanni Rautiainen
  – Esimerkiksi sokkoretkelle Perinnekylään joukkonsa tuoneet matkavetäjät ovat poikkeuksetta saaneet ryhmiltään runsaasti kiitosta ohjelmastamme, trubaduuri-humoristi Juhani Viita kertoo.


Trubaduuri-humoristi Juhani Viita viihdyttää ryhmiä jo Perinnekylän pihamaalla. Kuva: Sanni Rautiainen
  Tunnista puoleentoista tuntiin kestävällä aikamatkalla yleisöä viihdyttää Juhani Viidan lisäksi hahmokoomikko Olavi Heittola, jonka roolihahmojen vierailut on nidottu sujuvaksi kokonaisuudeksi tarttuvilla tarinoilla ja mukavalla musisoinnilla. Arvonsa tunteva kirkkoherra, karhunkaataja, laiskan pulskea renki-Taavi ja liukasliikkeinen piikalikka saavat väkisinkin hymyn huulille!  

  Esitys muokkautuu aina ryhmän mukaan, tunnetaanhan Viita pettämättömästä tilannetajusta, hersyvästä huumorista sekä lämminhenkisestä vuorovaikutuksesta. Siksi hän on myös monien juhlien ja tapahtumien suosittu seremoniamestari. 

Kokonaisvaltainen elämys

  Tunnista puoleentoista tuntiin kestävä Perinne Elää -ohjelmapaketti on Juhani Viidan mukaan oivallinen virkistäjä ja yhteishengen lujittaja kaikenlaisille ryhmille. Se sopii kaikenikäisille ja myös liikuntarajoitteisille.


Olavi Heittolan arvonsa tunteva kirkkoherra vie väen yli 100 vuoden takaisiin tunnelmiin. Kuva: Sanni Rautiainen
  Kesäkaudella ohjelma toteutetaan Rajalahden talomuseon kiehtovassa miljöössä, joka antaa ohjelmalle mainiot puitteet. Esitystä seurataan Rajalahden talomuseon tunnelmallisessa tuvassa, ja sen jälkeen pistäydytään vielä viereisellä Halin metsäkämppämuseolla. Ohjelmassa on justeerisahausta, joka on monelle täysin uusi, mieleenpainuva kokemus. 

  – Kahden miehen sahalla tehtävä justeerisahaus vaatii hyvää yhteistyötä, Viita toteaa. 

  Retken lopuksi nautitaan maittava ateria Marttisen ravintolassa.

  Talvikuukausina Heittolan ja Viidan vetämä aikamatka tehdään Marttisen upeassa juhlatilassa, Vanhassa Pappilassa

  – Viihdyttäjäkaksikkomme on tilattavissa ohjelmineen myös Virtain ulkopuolelle, Viita vinkkaa.
Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »