Nro 3-2016
Luokittelu: Lappi ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Wood Jewel, käsityö, Kauko Raatiniemi, ryhmävierailut, ostokset


Wood Jewelin tehtaanmyymälä sijaitsee Kolarissa, valtatie 8:n varrella. Kuvat: Wood Jewel

Wood Jewel on kotimaisen käsityötaidon uranuurtaja

Kauko Raatiniemen käsityöpaja Wood Jewel on aito esimerkki siitä, kuinka todellinen menestys syntyy rakkaudesta lajiin. Suomen suurin käsityöalan yritys todistaa, että intohimolla ja ahkeruudella luodaan työpaikkoja myös maaseudulle.


  Kolarin verstaassa Suomen luonnon jalokiveksi luonnehdittu visakoivu ja valkea poronsarvi saavat uuden elämän puukkoina, kuksina ja kauniina koruina. Monipuolisen tuoteperheen tuorein jäsen on retkeilijän paras ystävä, pyörähtämätön teleskooppimakkaratikku, jonka kysyntä on ylittänyt uskaliaimmatkin odotukset.

  – Enää ei makkara keikahda retkinuotiolla, kekseliäs käsityöyrittäjä naurahtaa.  Verstaan yhteydessä toimii myymälä, jonka asiantunteva henkilökunta opastaa tuotteiden pariin. Wood Jewel -myymälät löytyvät Kolarin lisäksi Ylläkseltä ja Leviltä.

Käsityöharrastuksesta ammatiksi

  Raatiniemelle laatu on kaikki kaikessa. Wood Jewelin tuotteet ovat kestävästä materiaalista jokapäiväistä käyttöä varten luotu. Työntekijät Raatiniemi kouluttaa itse. Hän vakuuttaa, että ahkerille ja taitaville tekijöille löytyy aina töitä.  – Tässä työssä ei vaadita kirjaviisautta tai mittavaa ansioluetteloa. Kun on tarpeeksi rohkea kysymään, minä kyllä opetan. Niille, jotka oppivat, löytyy pajastamme lupaava ura.

  Wood Jewel työllistää yli 20 kokoaikaista kädentaitajaa ympärivuotisesti. Kesäisin apuna on koululaisia ja opiskelijoita, joista vahvimmat löytävät kesätyöstä kutsumuksensa.

Tutustumisretkelle käsityöpajaan

  Raatiniemi toivottaa verstaalleen tervetulleiksi niin isot kuin pienetkin ryhmät. Vierailun aikana tutustutaan tarinaan menestyksen takana sekä seurataan, kuinka Wood Jewelin maailmalla tunnetut tuotteet syntyvät taitajien käsissä.  – Verstaallamme ei työskennellä suljettujen ovien takana. Kaikki tuotteemme valmistetaan kotimaisena käsityönä, eikä sitä ole syytä salailla. Päinvastoin, se on kertomisen arvoinen asia ja tekee vieraisiimme suuren vaikutuksen, Raatiniemi toteaa.

  Verstasvierailun jälkeen siirrytään ostoksille myymälään, jonka yhteydessä toimii päivittäistä lounasta tarjoileva kahvila-ravintola. Tyytyväisin vatsoin, tuliaiset hankittuna ja mieli täynnä inspiraatiota on mukava jatkaa matkantekoa.

  Jotta vieraat saisivat verstaskäynnistä mahdollisimman paljon irti, toivotaan vierailusta ilmoittamaan etukäteen numeroon 0400 397 795.

http://www.woodjewel.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »