Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Viitasaari, LohiAppaa, Keilis, Simmari, Wiitaring, Siipolan talli, Kivirinteen tila, Viitasaari Areena, Keksintöjen viikko

Nelostie osa 3


Hännilänsalmen silta. Kuva: Viitasaaren kaupunki

Keski-Suomen virkeä Viitasaari

Nelostien ja Sinisen tien risteyskohdassa siintää kimaltelevien vesistöjen, vehreän luonnon ja viihdyttävien tapahtumien Viitasaari – pieni pohjoisen Keski-Suomen kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa.


  Suomea halkovien matkailuteiden risteykseen syntyneen Viitasaaren keskustaa ympäröi Keitele-järvi, joka vie vesiteitse Jyväskylään ja Päijänteen halki edelleen Lahteen asti. Saavutettavuuden lisäksi Keitele tuo keskustan monipuolisten palvelujen läheisyyteen runsaasti virkistys- ja ajanviettomahdollisuuksia.

Keskustan täydeltä kivaa tekemistä

  Viitasaaren keskustan ehdoton erikoisuus on kalastuskohde LohiAppaa, joka on houkutellut kalannarraajia Keiteleen rannoille vuodesta 2014. Kirjolohen kalastukseen keskittynyt LohiAppaa on avoinna ympäri vuoden.


Kunnon saalis! Kuva: Viitasaaren kaupunki
  Viihdekeskus Keiliksessä voi järjestää leikkimielisiä kisailuja isommallekin ryhmälle säästä piittaamatta. Keilauksen lisäksi Keiliksessä pelataan biljardia ja pöytätennistä sekä mitellään tikanheiton parissa. Pelien lomassa Keiliksessä palvelee baari-kahvila.

  Raikkaasta ulkoilmasta pääsee nauttimaan keskustan pohjoispuolella sijaitsevalla Savivuoren ulkoilualueella, missä reippailijoiden käytössä on 18 korin frisbeegolfrata sekä hoidetut ja helppokulkuiset luontopolut ja kuntoradat. Polskijoita palvelee Savivuoren alueella Uimahalli Simmari saunoineen ja kuntosaleineen.


Uimahalli Simmari. Kuva: Viitasaaren kaupunki
  Vauhtia voi Viitasaaressa hakea myös Wiitaringin karting-radalta tai kaupungin kahdelta ratsastustilalta, Siipolan tallilta ja Kivirinteen tilalta.


Viitasaarella on kaksi ratsastustilaa. Kuva: Viitasaaren kaupunki
Monipuolisten tapahtumien Viitasaari

  Uimahalli Simmarin yhteydessä toimii liikunta- ja tapahtumakeskus Viitasaari Areena, jossa järjestetään konsertteja, näyttelyjä ja urheilutapahtumia ympäri vuoden.

  Syys- ja lokakuun vaihteessa Viitasaari Areenan valtaa Keksintöjen Viikko, joka kokoaa yhteen innovaatiot ja innovaattorit ympäri Suomea. Viitasaari Areenan ympärivuotiset tapahtumat tuovat eloa myös muualle kaupunkiin: samaan aikaan keksintömessujen kanssa Viitasaaren torilla järjestetään lähiruokatapahtuma Keksintöjen Viikon Lähitori.

  Tapahtumavuosi huipentuu 16. joulukuuta avautuvaan keskieurooppalaistyyliseen joulutoriin. Viitasaaren vanhan yhteiskoulun pihamaa ja kaunis koulurakennus luovat tapahtumaan tunnelmallisen ilmapiirin, jota täydentävät lähituotteita tarjoavat torikojut ja jouluiset konsertit.


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »