Nro 4-2016
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ; 
Avainsanat: teatteri, Keski-Uusimaa, KUT, Anna-Leena Sipilä, Vaimoni on toista maata

Teatterit


Etualalla Veera (Elina Varjomäki), taka-alalla Risto (Jari Hämäläinen), Janne (Kalle Tahkolahti) ja Helena (Inka Kallén). Kuva: Sami Lamberg

Voihan vaimo!

Kadulla vastaan kävelee vanha tuttava opiskeluvuosien ajoilta. Nostalgiset muistot valtaavat mielen – onpa hienoa vaihtaa kuulumisia monen vuoden jälkeen. Niin paljon on tapahtunut! Toinen on menossa naimisiin, toinen suunnittelee yhteistä tulevaisuutta uuden tyttöystävän kanssa. Elämä on mallillaan.


  Eihän kadunvarsi ole oikea paikka muistella yhteisiä opiskeluvuosia ja päivittää kuulumisia. Parempi istua iltaa yhdessä oikein ajan kanssa, vaikkapa koti-illallisen merkeissä.

  Illallinen on katettuna ja tunnelma kohdillaan. Illasta on muotoutumassa ikimuistoinen… muttei ihan odotetulla tavalla. Yksi vieraista ei puhua pukahda! Onkohan se ulkomaalainen?

Vaimo, joka ei jätä ketään kylmäksi

  Seppo Halttusen tukemana ensi kertaa ohjaajan saappaisiin astuva Anna-Leena Sipilä lupaa Keravan Teatteritalolle tänä syksynä salin täydeltä räjähtäviä naurunpurskahduksia. Keski-Uudenmaan teatterin versio hullunkurisesta Vaimoni on toista maata -farssista saa ensi-iltansa Keravalla 7. lokakuuta. Näytöksiä on yhteensä 14, joista viimeinen esitetään 19. marraskuuta.


Anna-Leena Sipilä astuu ensi kertaa ohjaajan saappaisiin. Kuva: Sami Lamberg
  Luvassa on hervottomia väärinkäsityksiä ja tajunnanräjäyttävää tilannekomiikkaa, kun lavan ottavat haltuun Jari Hämäläinen, Elina Varjomäki, Inka Kallén ja Kalle Tahkolahti.

  – Tämä esitys ei jätä ketään kylmäksi, kunhan omaa edes alkeellisen huumorintajun, Sipilä lupaa.

Keravalle kannattaa lähteä kauempaakin

  Ranskalaista alkuperää oleva käsikirjoitus on käännetty loistavasti suomalaiseen luonteeseen sopivaksi. Näytelmää on esitetty ympäri maata, eikä ihme. Sipilä tunnustaa nauravansa katketakseen harjoituksista toiseen todeten samaan hengenvetoon olevansa huumorin suhteen hyvin vaativa.

  Sipilä ei malta lopettaa nauramista edes haastattelun ajaksi. Se kertoo, että Keravalle kannattaa lähteä teatteriin tänä syksynä.


Risto (Jari Hämäläinen), Veera (Elina Varjomäki), Helena (Inka Kallén) ja Janne (Kalle Tahkolahti). Kuva: Sami Lamberg
  Keravan Teatteritalon intiimi sali vangitsee tunnelman täydellisesti. Keskeisen sijainnin ja hyvien kulkuyhteyksien ansiosta teatteriin on helppo tulla kauempaakin. Teatteritalo sijaitsee rautatieaseman vieressä, ja junamatka Helsingistä taittuu 20 minuutissa.

  Sipilä muistuttaa, että näyttelijät tekevät esityksen. Keravalle kannattaa tulla, vaikka näytelmä olisikin tuttu toisilta lavoilta.

http://www.kut.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »