Nro 4-2016
Luokittelu: Savo ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ;  Talvi ;  Kevät ; 
Avainsanat: teatteri, Etelä-Savo, Savonlinna, Agents-musikaali, Ansiosidonnainen, Taava Hakala

Teatterit


Agents-musikaali Ansiosidonnaisen Asko (Tommi Niemi) naurekelee ystäviensä Killerin (Mikko Leinonen) ja Jatkoroikan (Lauri Kortelainen) touhuja. Kuva: Antti Tiihonen

Rautalanka soi Savonlinnassa

Savonlinnan Teatterin Agents-musikaali Ansiosidonnainen käy suoraan sydämeen.


  Kukaan ei ole täysin yksin, kertoo Savonlinnan teatterissa tänä syksynä nähtävä kotimainen kantaesitys, Seppo Saraspään samannimiseen romaaniin perustuva musikaali Ansiosidonnainen. Se kertoo työttömästä rakennusmiehestä Askosta, joka uhkaa erakoitua kotiinsa Suomen Lapissa. Onnekseen Askolla on elämässään parhaat ystävänsä Killeri ja Jatkoroikka sekä venäläinen ilotyttö Nina, jotka tuuppivat Askoa eteenpäin elämässään lempeästi rakkaudella ja huumorilla. 


Asko (Tommi Niemi) ja Nina (Iida-Maria Lindstedt) tanssin pyörteissä. Kuva: Antti Tiihonen
  Agents-musikaali Ansiosidonnaisen perusvire on lakoninen, surullinen ja hauska – kaikkea yhtä aikaa. Se on tarina suomalaisen miehen suhteesta työhön, ystävyydestä ja rakkaudesta. Kovin perussuomalaista mielenmaisemaa säestää Agents-yhtyeen kuolematon musiikki, persoonallisuudessaan yhtä tunnistettava kuin suomalainen mies. 

Kauan odotettu Agents

  Ansiosidonnaisen dramatisoinut ja ohjannut teatterinjohtaja Taava Hakala kertoo, että Agents-musikaalia on pyydetty ja odotettu Savonlinnaan kauan. Saraspään kirjan juoni ja Agentsin musiikki muodostavat liiton, johon Hakala uskoo.

  – Minulla on tunne, että tästä tulee hyvä. Bändi on loksahtanut paikoilleen, roolitus on oikea ja Agentsin musiikki puhuttelee. Ansiosidonnainen on kiva rakkaustarina ja toivon, että yleisö myös muualta Suomesta löytää sen, Hakala sanoo.

  Agents-musikaali Ansiosidonnainen on kotimainen kantaesitys ja rooleissa nähdään pääasiassa oman talon väkeä. Vain Ninaa näyttelevä Iida-Maaria Lindstedt on vierailijana näytelmässä.

  – Meillä on sellainen onnellinen tilanne, että kaikki talon näyttelijät laulavat todella hienosti. Meillä on monitaitoinen hieno jengi – olemme pieni teatteri, mutta taitoa ja ruutia löytyy! Taava Hakala vakuuttaa.


Lauri Kortelainen nähdään Topi Sorsakoskena. Kuva: Antti Tiihonen
  Agents-musikaali Ansiosidonnainen pyörii Savonlinnassa myös kevätkauden, yhteensä siitä on noin 50 näytöstä. Sen ohella Savonlinnnan Teatterin syksyn ohjelmistoon kuuluu fyysistä teatteria ja pantomiimia yhdistelevä hulvaton komedia Messias ja ravintola Paviljongissa nähtävä revyy Irti ysäristä. Lisäksi teatterin työryhmät kiertävät palvelutaloissa esittämässä Elämä kannattaa -runoesitystä sekä päiväkodeissa Kolme iloista pukkia -nukkenäytelmää perheen pienimmille.

http://www.savonlinnanteatteri.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »