Nro 4-2016
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: konsertit, tilauskonsertit, Vantaan Viihdeorkesteri, orkesteri, Vantaa, Uusimaa, Ensemble, Janne Rönnbäck

Konsertit


Vantaan Viihdeorkesterin kokoonpano kootaan yli 200 taitavasta muusikosta konserttikohtaisesti. Kuvat: Vantaan Viihdeorkesteri

Vantaan Viihdeorkesteri 
tulee sinne, missä 
musiikkia kaivataan

Suurilla soundeilla, näyttävällä valosuunnittelulla ja mukaansatempaavalla meiningillä esiintyvä Vantaan Viihdeorkesteri ei ole ihan tavallinen sinfoniaorkesteri.


  Yhtäläisyyksiä on, mutta eroja klassiseen orkesteriin löytynee enemmän. Vantaalla sinfoniaorkesterin sisään on lisätty ”rokkibändi” eli komppiryhmä. Perinteisen klassisen musiikin konsertteihin bändisoittimet, kuten rummut, sähkökitara, bassokitara ja keyboard, eivät kuulu. Viihdeorkesterin konserteissa soittimiin kiinnitetään mikrofonit, ja soundimaailma luodaan miksauspöydän kautta.  Toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck huomauttaa, että tärkein ero on itse musiikki. Viihdeorkesterin genre ei rajoitu klassiseen. Kaikkea muuta.

  – Olemme matalan kynnyksen väylä klassisen musiikin pariin. Jos ajatus sinfoniakonsertista askarruttaa, voi konserteissamme totutella ison orkesterin äänimaailmaan tunnettujen kappaleiden välityksellä.

Mitä Vantaan Viihdeorkesteri EI soita?

  Rönnbäckin mukaan sellaista musiikkityyliä ei olekaan, mihin yli 200 taitavasta muusikosta koottava kokoonpano ei taipuisi. Soittajisto kootaan aina konserttikohtaisesti. Se luo loputtoman määrän mahdollisuuksia klassisen musiikin ja räjähtävän rockin yhdistelystä jazzvivahteisiin ikivihreisiin tai vaikka sinfonioiden säestämään suomiräpiin.  Onnistuneen konsertin taustalla on iso joukko osaavaa väkeä ääni- ja valosuunnittelun sekä muun tekniikan saralla. Musiikkilajista riippumatta Viihdeorkesterin konserteissa on aina reipas rokkikeikan meininki.

Omat konsertit soivat Vantaalla

  Viihdeorkesterin oma sali on Kulttuuritalo Martinus. Vantaalaisille juurilleen uskollisena orkesteri haluaa tuoda musiikin paikallisten luo. Orkesteri on valloittanut lavoja ympäri Suomen Olavinlinnasta Olympiastadioniin.

  Kuluvan vuoden ohjelmistossa on vielä neljä konserttia, joissa kuullaan tähtitrumpetisti Tero Lindbergin taidonnäytteitä, Anne Mattilan klassikoita sekä taianomaisia joulutunnelmia Saara Aallon ja Teemu Roivaisen esittäminä.

Ensemble tulee yleisön luo

  Suurin osa esiintymisistä on tilauskonsertteja sinfoniaorkesteria pienemmillä kokoonpanoilla. Tällöin Vantaan Viihdeorkesteri saa lisäliitteen Ensemble. Tilaisuudet vaihtelevat bilemusiikin täyttämistä syntymäpäivistä yritystilaisuuksiin ja arvokkaisiin juhla- ja muistotilaisuuksiin. Ensemblen kokoonpano, musiikkityyli ja biisilista rakennetaan toiveiden mukaan.  – Olemme täyden palvelun viihdeorkesteri – asiakkaalla on sanansa solistitoiveesta alkaen, ja valittavana on maan tunnetuimmat tähtiartistit, sanoo Rönnbäck.

http://www.viihdeorkesteri.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »