Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Hartola, Vuohelan Herkku, la Kar de Mumma, leipomo, puoti, gluteeniton, ravintola, kahvila, takkakabinetti, saunaosasto, uimaranta,

Nelostie Päijät-Häme


Kahvila-ravintola la Kar de Mumma sijaitsee upealla paikalla Tainionvirran rannalla. Kuva: la Kar de Mumma

La Kar de Mumman herkut maistuvat ihan jokaiselle

Gluteenittomista tuotteistaan tunnetun Vuohelan Herkun tarina sai alkunsa omistaja Pirkko Hämäläisen keliakian myötä. Ensimmäiset gluteenittomat leivonnaiset paistettiin Vuohelan tilalla Joutsassa.


  Perinteitä kunnioittavan perheyrityksen tuotteiden nimissä kaikuvat tarinat. Riihiluodon leipä on saanut nimensä Hartolassa sijaitsevan Jääsjärven Riihiluodon mukaan. Hartolasta kotinsa on löytänyt myös Vuohelan Herkun kahvila-ravintola la Kar de Mumma, joka houkuttelee tuoreiden leivonnaisten tuoksulla ja herkullisella ruoallaan Nelostien kulkijoita.


Lapset viihtyvät Tainionvirran rannalla pidemmänkin pysähdyksen verran. Kuva: la Kar de Mumma.
  La Kar de Mumma löysi täydellisen toimipaikan kolme vuotta sitten entisen Shell Kuninkaanportin tiloista. Huoltoaseman ajoista jäljellä on enää kahvilan asiakkaita palveleva kylmäasema. Remontin myötä kahvilalle saatiin oma leipomo, ja samalla kaunis Tainionvirran ranta sekä suuri piha-alue kunnostettiin viihtyisäksi, lapsi- ja koiraystävälliseksi ajanviettopaikaksi. Moni Nelostien kulkija onkin löytänyt la Kar de Mummasta uuden vakiopaikan, jossa koko perhe viihtyy pidemmänkin pysähdyksen ajan.

Ruoan maku vie mennessään

  Myynti- ja markkinointipäällikkö Minna Niemi kertoo la Kar de Mumman olevan ennen kaikkea helppo ja palveleva taukopaikka, jonka arvomaailman kärjessä ovat asiakaslähtöinen palvelu ja korkeatasoinen ruoka.

  – Panostamme laadukkaisiin raaka-aineisiin ja ruoan aitoon makuun. Ainekset pyritään hankkimaan niin läheltä kuin mahdollista, Niemi kertoo.


Maittavat lounasannokset tarjoillaan pöytiin. Kuva: la Kar de Mumma.
  Noutopöydän sijaan la Kar de Mummassa lounas valmistetaan annoksittain ja tarjoillaan pöytiin.

  – Näin voimme parhaiten huomioida asiakkaidemme toiveet ja ruoka-aineallergiat. Haluamme palvella myös moniallergisia, joille ulkona syöminen on haastavaa. Vaikeista allergioista on kuitenkin hyvä ilmoittaa etukäteen, Niemi lisää.

  Lounaalla aterian hintaan sisältyy päivän keitto, raikas salaattipöytä sekä oman leipomon uunituoreet leivät. Bistron maukkaat annokset ovat saatavilla myös lounasajan jälkeen, ja leipomon ruokaisat pizzapalat ja täytetyt lihapiirakat on helppo napata mukaan myös ajomatkalle.

Tilat kokouksiin, juhliin ja saunailtoihin

  Kahvila-ravintolan alakerran tilat sopivat monenlaisiin tilaisuuksiin. 25 hengen kokouksiin tai rentoon illanviettoon soveltuvan Takkakabinetin yhteydessä on upeaksi viimeistelty saunaosasto. Saunojien käytössä on myös terassilla sijaitseva ulkoporeallas.


Saunaosaston ulkoporeallas on käytettävissä ympäri vuoden. Kuva: la Kar de Mumma
  – Poreallas on käytettävissä ympäri vuoden, ja se onkin parhaimmillaan kylmänä talvi-iltana tähtitaivaan alla, Niemi kuvailee.

  Iso Juhlasali soveltuu kokouksiin, koulutuspäiviin, virallisiin tilaisuuksiin ja railakkaaseen juhlahumuun. Baaritiskein, diskovaloin, karaokelaittein ja esiintymislavoin varusteltuun saliin mahtuu mukavasti 80–100 hengen seurue.

  – Valmiiden menuehdotusten lisäksi voimme räätälöidä tarjoilut toiveiden ja käytettävissä olevan budjetin mukaan. Kysymällä lähes mikä tahansa onnistuu, Niemi lupaa.

Puodista maukkaat herkut ja matkamuistot

  La Kar de Mumman leipomossa leivotaan tuoreita leipiä ja leivonnaisia pitkin päivää, ja niitä on aina saatavilla mukaan tai paikan päällä nautittavaksi.   Leipomotuotteiden lisäksi puodissa on myytävänä monen yhteistyökumppanin tuotteita: jauhoja, mehuja, hilloja ja paikallisten käsityöläisten uniikkeja taidonnäytteitä aina villasukista visapuutuotteisiin sekä käsintehtyihin koruihin ja onnittelukortteihin. 


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »