Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ;  Talvi ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Lahti, Teivaan Lokki, ravintola, Kahvila Charlotta, Marko Leinonen, grillibuffet, terassi, kabinetti, lavatanssit, luistelu, saunalaiva

Nelostie Päijät-Häme


Talvella Ravintola Teivaan Lokin rannassa on aurattu luistelukenttä ja retkiluistelurata. Luistimet voi vuokrata ravintolasta. Kuva: Ch Ravintolat

Teivaan Lokki liihottelee rakkaudesta ruokaan

Ravintola-ala vei lahtelaisen Marko Leinosen mennessään jo 80-luvulla. Unelma omasta ravintolasta pyöri miehen mielessä pitkään. Täydellinen tilaisuus avautui vuonna 2001, jolloin Leinonen aloitti pienen kahvilan pitäjänä Lahden Kauppahallissa.


  Leinosen rakkaus ruokaan hurmasi pian myös asiakkaat – Kauppahallin kodikkaasta Cafe Charlotasta toiminta laajeni ensin pitopalveluun, ja tänä päivänä ravintoloita on viisi: kahden henkilöstöravintolan lisäksi vuonna 2015 Lahden Matkakeskukseen avautui toinen Cafe Charlotta, ja sataman upea rantaravintola Teivaan Lokki siirtyi Leinosen omistukseen.


Ravintoloitsija Marko Leinonen ideoi jatkuvasti uutta. Kuva: Ch Ravintolat
  Vuodesta 2003 palvellut Teivaan Lokki sai uuden omistajan myötä täysin uudistuneen ilmeen. Ainutlaatuinen buffetravintola tarjoilee kaupungin monipuolisimman noutopöydän, joka on katettuna upeiden järvimaisemien koristamaan ravintolaan pitkälle alkuiltaan sekä arkisin että viikonloppuisin. Runsaan kylmän buffetin lisäksi tarjolla on päivittäin 2–3 lämmintä ruokalajia. Herkullisesta kattauksesta erikoisruokavalioinenkin löytää varmasti mieleisensä vaihtoehdon.  – Tarvittaessa taitava henkilökuntamme loihtii hetkessä annoksen asiakkaan toiveen mukaan. Teivaan Lokista ei kenenkään tarvitse tyhjin vatsoin poistua, asialleen omistautunut ravintoloitsija lupaa.

Grillibuffet on kesäkauden hitti

  Noutopöytä katetaan sesongin mukaiseen makumaailmaan sopien. Isänpäivänä tarjolla on riistabuffet, marraskuun lopulta jouluun kattausta täydentävät jouluiset herkut ja kesäiltaisin tarjolla on suuren suosion saavuttanut, täysin uniikki grillibuffet.


Kesäiltojen grilliherkut valmistetaan aidossa avohiiligrillissä. Kuva: Ch Ravintolat
  – Kokkimme valmistaa grilliherkut ravintolan terassilla aidossa avohiiligrillissä asiakkaiden edessä, Leinonen kuvailee.

  – Panostamme korkealaatuisiin raaka-aineisiin, sillä haluamme tarjota asiakkaillemme parasta. Eineksiä vältetään viimeiseen asti, ja pyrimme hankkimaan ainekset niin läheltä kuin voimme. Esimerkiksi ravut saamme viereiseltä laiturilta, ja suuri osa lihoista ja makkaroista tulee paikalliselta Maatila-Liha Meroselta.

Paljon muutakin kuin buffetravintola

  Avaralla terassilla kelpaa istua iltaa pidempäänkin. 300 terassipaikasta 200 on katettuja. Ravintolasalissa aterioi mukavasti 150 ruokailijaa. Sermien avulla tilaa voidaan helposti jakaa ryhmien rauhaisaan illanviettoon, ja yläkerran kaksi kabinettia ovat omiaan kokouksiin ja yksityistilaisuuksiin.


Ravintola Lokin terassilla on peräti 300 terassipaikkaa, joista 200 on katettuja. Kuva: Ch Ravintolat
– Lokin tilat taipuvat todella moneen tarpeeseen, intiimeistä perhejuhlista suuriin yritystilaisuuksiin ja konsertteihin, Leinonen kertoo.

Kesällä suurta terassia hyödynnetään viikoittaisiin lavatansseihin, elävään musiikkiin ja jopa tanssikursseihin. Hauskat tapahtumat ja ruokailun yhteyteen liitettävä ajanviete ei ole vain kesäkauden yksinoikeus; Leinonen haluaa ideoida uutta myös talven ajalle.

– Talvella auraamme Vesijärven jäälle luistelukentän ja retkiluisteluradan. Omia luistimia ei tarvitse kantaa mukana, vaan menopelit voi vuokrata ravintolasta. Se on upea tapa kerätä nälkää buffetaterialle, kekseliäs yrittäjä vinkkaa.


Toinen Ravintola Lokin saunalaivoista lähdössä Vesijärvelle. Kuva: Ch Ravintolat
  Laiturissa lepää lisäksi kaksi saunalaivaa, joita vuokrataan pienten ryhmien käyttöön ympäri vuoden.

Helposti perille isollakin ryhmällä

  Omaleimaisuuden, luovuuden, maittavan ruoan ja asiakaslähtöisen palvelun ohessa Leinonen korostaa Teivaan Lokin erinomaista sijaintia.

  – Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Lokkiin on helppo poiketa ohikulkumatkallakin ilman, että olisi ajettava keskustan läpi. Tilavalle parkkipaikalle mahtuu useampikin bussi kerrallaan – kaupungin parhaita maisemia yhtään vähättelemättä, Leinonen tiivistää.


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »