Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Lahti, Lahden Seurahuone, Sokos, hotelli, historia, World Luxury Hotel Awards, erikoisaamiainen

Nelostie Päijät-Häme


Trattoria Seurahuone tarjoaa maukkaita italialaisia elämyksiä. Kuvat: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Palkittu Lahden Seurahuone hurmaa asiakkaansa

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone sijaitsee aivan Lahden keskustassa. Perinteikäs hotelli on tunnettu erinomaisesta palvelustaan. Tasosta kertoo sekin, että hotellissa ovat vierailleet niin marsalkka Mannerheim kuin Ruotsin kuninkaallisetkin.


  Lahden Seurahuoneen juuret ulottuvat aina 1890-luvulle asti, mutta nykyiselle paikalle toiminta siirtyi vuonna 1932.  Alusta alkaen Seurahuone on pyrkinyt tuottamaan laadukkaita palveluja. Viimeksi tilat on remontoitu vuonna 2013, ja siitä lähtien Seurahuone on toiminut alueensa merkittävimpänä kokous- ja liikematkahotellina.

Hyvä palvelu on sydämen asia

  Moni palveluryritys voisi ottaa oppia Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneesta, jonka työntekijät ovat omaksuneet palveluammatin ydinajatuksen: vieraan henkilökohtainen palveleminen – mielellään vähän yli odotusten – on kaikkien intohimo. 

  – Haluamme hurmata vieraamme, kiteyttää ajatuksen hotellipäällikkö Marika Haavisto  Haaviston kertoo, että heillä jokainen työntekijä toimii hotellin isäntänä tai emäntänä, joka vastaanottaa vieraat kuin omaan kotiinsa – henkilökohtaisesti ja lämmöllä. Ja mikäli mahdollista, vieras yllätetään vielä erityisellä henkilökohtaisella huomioimisella. 

Tunnustusta asiakkailta

  Vieraat osaavat arvostaa Lahden Seurahuoneella saamaansa hyvää palvelua. Siitä osoituksena on Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen vuoden 2015 World Luxury Hotel Awards -gaalassa saama palkinto Euroopan parhaana kaupunkihotellina. 


Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone palkittiin Euroopan parhaana kaupunkihotellina vuoden 2015 World Luxury Hotel Awards -gaalassa.
  World Luxury Hotel Awards on maailmanlaajuisesti arvostetuimpia hotellialan tunnustuksia, ns. hotellialan Oscar-gaala, jonka voittajat valitaan vuosittain yli tuhannen hotellin ja lomakohteen joukosta. Tunnustukset perustuvat hotellivieraiden antamiin ääniin. Kilpailuun valittavilta edellytetään erinomaisia puitteita ja huippupalvelua. 

Aamiainen vailla vertaa

  Monipuolinen aamiainen sisältää lähituottajien laadukkaista raaka-aineista kokkien sydämellä ja intohimolla valmistamia tuotteita. Aamiaistarjoilu on Lahden Seurahuoneen ylpeyden aihe ja visuaalisestikin upea. Marika Haaviston mukaan vastaavaa ei löydy muualta Suomesta. Esimerkiksi aamiaisleivät tuodaan joka aamu lähileipomosta ja kala läheisestä kalasavustamosta. Puurobaarin puuro keitetään Vääksyn Myllyn hiutaleista. Nakit tulevat Orimattilan Maatila-Liha Meroselta, ja munakokkeli tehdään tuoreista kananmunista ja kuohukermasta. Tuoremehukin on takuulla tuoretta, kun sen saa puristaa suoraan hedelmistä. Vohvelibaarissa taikina on annosteltu valmiiksi, ja vieraat paistavat ne itse vohveliraudalla. Päälle voi valita mieleisensä lisukkeet yli kymmenestä vaihtoehdosta. Ja jos vielä makeanhimo vaivaa, aamiaisen voi päättää karkkibuffan herkkuihin.


Lahden Seurahuoneen monipuolinen aamiainen sisältää todellista lähiruokaa. Kuva: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone 
  – Meillä kahvi tarjoillaan pöytään ja vieras voi valita, haluaako tummaa vai vaaleaa paahtoa. Tee tuodaan haudutuspannussa ja valittavana on niin vihreää, mustaa kuin maustettua teetäkin, Haavisto selvittää.

Hyvät yöunet Solo-sängyssä 

  Lahden Seurahuoneella on panostettu myös laadukkaaseen yöuneen. Normaalia korkeammissa sängyissä on 15 cm paksut, laadukkaat sijauspatjat, jotka muotoutuvat kehon lämpötilan mukaan tarjoten levollisen yöunen. 


Vuoteiden laadukkaat sijauspatjat muotoutuvat kehon lämpötilan mukaan. Kuva: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone
  Sängyssä odottaa myös kolme erilaista tyynyä, ja jos niistä sopivaa ei löydy, saatavilla on vielä erikoistyynyjä. Kyllä kelpaa nukkua!http://www.sokoshotels.fi/fi/lahti/sokos-hotel-lahden-seurahuone

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »