Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Orimattila, Kehräämö, Maria Drockilan kynttiläpaja, Pitsitupa, Kivipaja Korutasku, Hemmottelukeskus Hellimö, Hotelli Teltta, torstaitanssit, ryhmäretket, tutustumispaketit, Kehräämön kahvila, Ravintola Tehdas, Tehtaan baari

Nelostie Päijät-Häme


Orimattilan Kehräämön seinien sisällä toimii noin 40 yritystä tarjoten ainutlaatuisia elämyksiä.

Orimattilan Kehräämö on koettava ajan kanssa

Vanhan villatehtaan tiiliseinät kätkevät sisäänsä tapahtumia ja tarinoita yli 100 vuoden ajalta. Nyt uusia tarinoita historiallisen tehdasrakennuksen kehräämössä synnyttää sympaattinen ja persoonallinen ostos- ja viihdekeskus Orimattilan Kehräämö.


  Keskellä kaupunkia sijaitsevan Orimattilan Kehräämön seinien sisäpuolella toimii noin 40 eri yritystä. Perinteisen ostoskeskuksen sijaan Kehräämö haluaa tarjota vierailleen ainutlaatuisia elämyksiä, virkistäviä tapahtumia ja hellivää hyvinvointia uniikkeja ostosmahdollisuuksia unohtamatta.

Kauniit esineet syntyvät taitajien käsistä

  Tunnetuin Orimattilan Kehräämön tunnelmallisista putiikeista on Maria Drockilan kynttiläpaja, jossa ostosten ohessa on mahdollisuus seurata luonnosta inspiraationsa saavien taidekynttilöiden valmistusta valamalla, kastamalla ja erilaisia koverrusteriä käyttäen. 


Maria Drockilan kynttiläpaja.
  Heinämaan Pitsinkutojien ylläpitämässä Pitsituvasta löytyvät perinteisin menetelmin nyplätyt pitsiliinat ja -kuviot. Kivipaja Korutaskussa puolestaan valmistuvat Ylämaan spektroliitista, Hopealoimu-liuskekivestä ja Orimattilan hohtokordieriitista käsin tehden kauniita koruja ja kelloja.

Hyvän olon keidas keskellä kaupunkia

  Kehräämön toinen kerros kätkee sisäänsä Hemmottelukeidas Hellimön, jossa voi antautua hyvän olon kuljetettavaksi. Monipuolisia hyvinvointi- ja terveyshoitoja tarjoavassa Hellimössä voi istahtaa takkatulen ääreen ja antaa terapeuttisen hieronnan tai jalkahoidon viedä ajatukset kauas arjesta.


Nautinnollista valohoitoa Hellimön pyramidin hiekalla.
  Ainutlaatuisista elämyksistä pääsee nauttimaan niin naurujoogan tahdissa, pyramidin valohoidoissa, riippukeinussa rentoutuen tai Äänisen Aalloissa matalaäänihierontaa antavan vesisängyn syleilyyn uppoutuen.

Torstaitansseista telttakylän tunnelmaan

  Lisää ikimuistoisia elämyksiä löytyy Kehräämön 4. kerroksesta, jossa koko maailmassa ainutlaatuinen luksustelttakylä Hotelli Teltta majoittaa Kehräämön kävijöitä kodikkaissa, ilmastoiduissa telttahuoneissa vanhan tehdaskiinteistön sisätiloissa. 


Hotelli Teltta on idyllinen elämyshotelli.
  Telttakokemuksen kruunaa herkullinen aamiainen ja telttailuyön yhdistäminen Hellimön hemmotteleviin hoitoihin ja jo perinteeksi muodostuneisiin, tunnettujen tanssiorkesterien tähdittämiin Kehräämön torstaipäivän tansseihin.

Tutustumisretki tunnelmalliseen Kehräämöön

  Kiire on vihoviimeinen matkakumppani, jonka kanssa Kehräämöön lähteä. Matkailijaryhmille ja yrityksille on tarjolla räätälöityä ohjelmaa, jonka avulla Orimattilan valloittavasta viihdekeitaasta saa irti parhaan mahdollisen. Vaihda vapaalle -tutustumispaketin avulla tutuksi tulevat niin talon historia kuin vanhaa villatehdasta tänä päivänä asuttavat putiikit ja palvelut.


Hellimön yhdeksässä riippukeinussa on mukava rentoutua hiljaista musiikkia kuunnellen. Seinälle heijastuvat kauniit maisemat vahvistavat mielikuvamatkaa.
  Viihdy & virkisty -vaihtoehdon valikoimista voidaan ryhmille räätälöidä uusia kokemuksia ja yhdessä tekemisen iloa kynttiläntekokursseista pitsinnypläyksen kiehtovaan maailmaan. Kehräämön monipuoliset tilat tarjoavat erilaisen vaihtoehdon myös juhliin, kokouksiin ja koulutuksiin. Miltä kuulostaisi inspiraation täyttämä, alppimaisemien koristama riippukeinukokous tai kokonaisen telttakylän valtaaminen oman ryhmän käyttöön?


Ravintola Tehdas.
  Perinteisiin tilaisuuksiin, koko päivän kokouksiin tai lounaspalavereihin tiloja ja maukkaita tarjoilukokonaisuuksia järjestävät Orimattilan Kehräämön kehuja keränneet ravintolat Kehräämön Kahvila ja Ravintola Tehdas. Lämminhenkisen ilmapiirin täydentämän lounas- ja à la carte -ravintola Tehtaan baari on lauantaisin avoinna aamun pikkutunneille asti.http://www.orimattilankehraamo.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »