Nro 1-2017
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100, Uusimaa, Lahnajärvi, Pia Landen, kahvila-ravintola, majoitus, uimaranta, sauna, parturi, hieroja, caravan

Suomi 100 Uusimaa


Lahnajärvi on monille tuttu taukopaikka jo vuosikymmenten takaa. Kuva: Ravintola Lahnajärvi

Perinteikäs Lahnajärvi 
heräsi eloon

Ykköstien eli Helsingin ja Turun välisen vanhan tien varrella seisova Lahnajärvi on tullut tutuksi ties kuinka monille tiellä liikkuneille sukupolville.


  ”Lahnis” on ollut pakollinen pysähdyspaikka aina vuodesta 1952, jolloin se valmistui ja pysäytti autoilevat suomalaiset syömään, uimaan ja pitämään taukoa. Lahnajärvellä käyneet lapset muistavat varmaan ikänsä rannan vesihuvipuiston liukumäkineen.

  2000-luku ja uusi E18-moottoritie oli koitua Lahnajärven kohtaloksi. Liikennevirrat siirtyivät moottoritielle, asiakkaat katosivat ja rakennukset alkoivat rapistua. Seitsemän vuoden ajan legendaarinen järvenrantahuvipuisto seisoi tyhjillään, kunnes sen löysi Keski-Suomesta tullut Pia Landen. Hän uskoi rapistuvaan jättiläiseen ja alkoi remontoida.

  – Sen täytyi olla jotain savolaista hulluutta, alkaa nyt pyörittää purkukunnossa olevaa ravintolaa, Landen sanoo nyt.

  Hänellä oli kuitenkin oma visionsa, jota alkoi päämäärätietoisesti toteuttaa. Kun rahaa ei saanut pankista, remontti maksettiin omilla rahoilla. 

Caravan-alue täydentää kokonaisuuden

  Lahnajärven uusi tuleminen alkoi kesällä 2015. Nyt Lahnajärvellä toimii tasokas kahvila-ravintola, jossa ketjuhuoltamoista poiketen annokset tuodaan jokaiselle ruokailijalle pöytiin. Lisäksi tiloissa on pelihuone, parturi, hieroja ja solarium. Yhdeksän huoneen huoneistohotelli majoittaa matkustajia ja reissutyöläisiä. Viikonloppuisin Lahniksella vietetään iltaa karaoken, dj:n tai live-artistien parissa. Tupa on täynnä lähes joka viikonloppu.   Jo viime kesä näytti, että Lahniksen vetovoima on edelleen tallella. Suomalaisten taukopaikkojen ”yksinäinen susi” houkuttelee niitä, jotka karttavat ketjuja ja haluavat virkistäytymispaikaltaan jotain vähän enemmän. 

  – Vastaanotto on ollut todella hyvä – voisi sanoa jopa, että yllättävän hyvä, Pia Landen sanoo.

  Vaikka epäilijöitäkin on riittänyt, Landen kertoo saaneensa paljon tukea hullun projektinsa aikana. Yksi tärkeimmistä opinpaikoista oli Jyrki Sukulan visiitti, jonka aikana ravintolan menu laitettiin kuntoon.

  Ensi kesänä Lahnajärvi ottaa jälleen rohkeasti uuden askeleen, kun alueelle valmistuu tasokas caravan-alue. Pia Landen uskoo, että sen myötä Lahnajärvi tavoittaa uusia kohderyhmiä.


Lapsetkin viihtyvät Lahnajärvellä.
  – Meillä on tässä kaikki, mitä karavaanarit tarvitsevat: kahvila-ravintola, iso terassi upeilla näköaloilla, tekemistä lapsille, sauna ja iltaohjelmaa. Vastaavalla konseptilla toimivia paikkoja ei ole lähialueilla, Landen sanoo.

 

http://www.lahnajarvi.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »