Nro 1-2017
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100, Uusimaa, Lohja, Myllyniemi, matkailutila, kokouspaikka, juhlapaikka, ruokailu, lähiruoka, majoitus

Suomi 100 Uusimaa


Myllyniemen idyllistä pihapiiriä. Kuvat: Matkailutila Myllyniemi

Vanhan myllyn taikaa

Matkailutila Myllyniemi Lohjalla, lähellä Saukkolan taajamaa, on upea vierailukohde hyvän ruuan ja maalaisidyllin ystäville.  Vain vajaan kahden kilometrin poikkeama Saukkolasta, vanhalta Turku–Helsinki-tieltä johdattaa ruuhka-Suomen kiireistä tunnelmalliseen maaseutuidylliin. Myllyniemen punaisen myllyn pihapiirissä käyskentelevät lampaat karitsoineen, riikinkukot ja kanat sulassa sovussa. 


 
  Myllyniemi toimii ensisijaisesti kokous- ja juhlapaikkana sekä ryhmäruokailujen isäntänä. Vanhan myllyn miljöö on parhaimmillaan kesäisin. Talvisin esim. teatterimatkaan kannattaa yhdistää ruokailu viehättävässä myllyssä. Linja-autolla pääsee kätevästi perille asti, ja ruokailuun sisältyy ryhmille aina vanhan myllyn esittely.

Alusta asti itse tehtyä ruokaa
 
  Myllyniemessä vannotaan lähiruuan nimeen. Käyntikortiksi muodostuneet lammasruuat valmistetaan oman tilan lihoista ja riistakin hankitaan itse.  Kananmunat, hunaja ja kasvikset sekä perunat tuotetaan itse – luonnonmukaisesti.  Ne eivät kuitenkaan riitä koko vuodeksi, vaan myöhemmin syksyllä ja talvella hankitaan oman alkutuotannon lisäksi jauhoja, perunoita ja juureksia läheisiltä luomutiloilta.   

  Ruoka tarjoillaan myllyravintolassa. Viereisessä saharakennuksessa on kokous- ja majoitustilat sekä sauna. Myllyn kolmannessa kerroksessa on näyttelytila ja keskikerroksessa talonpoikaismuseo. 


Myllyniemen kokoustila.
  Myllyniemen maalaisromanttisissa vierashuoneissa on vuodepaikkoja kesäaikaan 30:lle ja talvisin 20 vieraalle. Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet onnistuvat Myllyniemessä persoonallisella otteella.

 

http://www.myllyniemi.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »