Nro 1-2017
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Museot, kirkot ;  Aina ; 
Avainsanat: Salo, taidemuseo, Veturitalli, Heikki Willamo, pitsi, Elliott Erwitt

Museot ja näyttelyt


Heikki Willamo, Hirvi, 2012

Vaikuttavia valokuvia sekä pitsin historiaa Salossa

Salon taidemuseo sijaitsee vanhassa veturitallissa, aivan rautatie- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Veturitallin historiasta muistuttaa sisäpihan höyryveturi, joka on valmistettu Tampereella Tampellan tehtailla vuonna 1921. 


  Tänä vuonna Salon taidemuseossa on nähtävänä kolme mielenkiintoista näyttelyä. 

Heikki Willamo, Myyttinen matka
4.2.–7.5.2017

  Valokuvataiteilija Heikki Willamo (s. 1952) on kuvannut eläimiä ja maisemia Suomessa ja Pohjois-Norjassa. Willamo etsiytyy kuvan alkulähteille – sisäisiin näkyihin, jotka kumpuavat myyteistä ja tarinoista, ilmestyksistä, unikuvista ja uskomuksista, joissa eläimillä on toisenlaisia merkityksiä. Näyttelyn kuvat ovat mustavalkoisia ja siihen liittyvät Perttu Saksan videoteos Willamon luontosuhteesta sekä Kie von Hertzenin äänimaisemat.

Pitsi on POP / Lace and Luxury
20.5.–17.9.2017

  Menneinä vuosisatoina pitsiä on käytetty niin vaatetuksessa kuin sisustuksessakin. Ajan saatossa ylellisyystavarasta on tullut arkinen koriste, jonka hauras rakenne kaunistaa yhä edelleen ihmisen arkea ja juhlaa. 


Kuva: Salo-Uskelan Seuran kuvakokoelmat.
  Näyttely on katsaus pitsin historiaan 1600-luvun muotokuvista ja interiööreistä nykytaiteeseen, jossa se on usein mukana materiaalina. Esillä on lisäksi vanhoja ja uusia pitsitekstiilejä, joiden valinnat liittyvät osittain taideteoksissa esiintyviin pitseihin. Näyttely yhdistää taidetta, käsityötaitoa, kulttuuri- ja sosiaalihistoriaa. Salon taidemuseon omaa tuotantoa olevan näyttelyn teokset on lainattu kotimaisista museoista, yksityiskokoelmista ja nykytaiteilijoilta Suomesta. 

Elliott Erwitt, retrospektiivi
30.9.2017–4.2.2018

  Pariisissa vuonna 1928 syntynyt yhdysvaltalainen valokuvaaja Elliott Erwitt on maailmankuulu mustavalkoisen filmivalokuvauksen klassikko. Hänen kuvansa ihmisistä ja heidän suhteistaan sekä eläimistä ovat ikonisina levinneet kaikkialle. Valokuvaajana Elliott Erwitt lähestyy kohdettaan milloin ironisen lempeästi, milloin nokkeluudella ja sentimentaalisesti, mutta aina katukuvauksen mestarin ottein. Kansainvälisessä valokuvanäyttelyssä voi tutustua Elliott Erwittin elämäntyöhön yli puolen vuosisadan ajalta aina vuoteen 2005.  Näyttelyn on tuottanut Magnum Photos yhteistyössä Forte di Bardin kanssa.


Elliott Erwitt / Magnum Photos, California Kiss, 1955. 
  Vaihtuvan näyttelyohjelman lisäksi museossa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia, joista saa tietoa museon nettisivuilta.

http://www.salontaidemuseo.fi

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »