Nro 1-2017
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: kolumni, Saanan samoiluja, Saana Jaakkola, uudenvuodenlupaukset

Saanan samoilujaTänä vuonna ei luovu(te)ta!

Kuinka moni tunnustaa tehneensä uudenvuodenlupauksen, jonka kanssa tietää jo nyt luovuttavansa ennen kevätauringon ensi säteitä?


   Uudenvuodenlupaukset tähtäävät usein itsetunnon pönkittämiseen tavalla tai toisella. Itseä pyritään muokkaamaan paremmaksi ihmiseksi joko ulkonäöllisesti tai omia elintapoja muuttamalla. Hyvin usein näihin lupauksiin liittyy elämän pienistä nautinnoista luopumista. Pannaan menevät niin suklaa, saunaolut kuin punaviinikin, ja elokuvaillat vaihtuvat kahden tunnin kuntosalirääkkiin. On vain ajan kysymys milloin mieliteot voittavat, ja ennen pitkää sorrutaan taas vanhoihin tapoihin – joko hiljalleen tai kertaheitolla.

  Mitä jos vuosi 2017 olisikin onnellisuuden vuosi? Onhan meillä suomalaisilla monta syytä onnellisuuteen, eikä vähiten siksi, että 100-vuotiaan kotimaamme kauneus ja upea luonto on viimein noteerattu kansainvälisesti ansaitsemallaan tavalla.

  Viime kuukausina olen huomannut, että myös suomalaiset ovat oppineet arvostamaan Suomea matkailumaana huomattavasti enemmän kuin ennen. Sosiaalinen media on tulvillaan Suomen luontoa ylistäviä keskusteluryhmiä, ja kotimaa valitaan matkakohteeksi yhä useammin ulkomaanmatkan sijaan. Ja se on pelkästään hyvä asia.

  Joten mitä jos meidän kaikkien uudenvuodenlupaus olisikin tänä vuonna nauttia Suomesta kaikin tavoin enemmän kuin koskaan ennen? Lopulta se johtaa toivottuihin tuloksiin ilman kaikista elämän herkuista luopumista.

  Mitä enemmän liikumme luonnossa, sitä enemmän kulutamme energiaa ja ne liiat kalorit palavat ihan huomaamatta, ilman pakonomaista hikiliikuntarääkkiä. Luonnossa liikkuessa kolesteroli alenee, mieliala kohenee, itsetunto kohoaa ja huomaamme olevamme onnellisempia kuin milloinkaan ennen.

  Silloin sen palan (tai levyllisen) suklaata tai lasillisen viiniäkin voi nauttia entistä paremmin mielin, ilman ikuista luovuttamisen tai luopumisen tunnetta.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »