Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Pirkanmaa, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Cafe Herkkuhetki

Suomi 100 Pirkanmaa


Cafe Herkkuhetken kuuluisa Creme brulee -kakku. Kuva: Cafe Herkkuhetki

Herkkuhetki sammuttaa 
suolaisen- ja makeanhimon

Oriveden oman kuuluisuuden, Cafe Herkkuhetken juuret juontavat yli 40 vuoden päähän, jolloin Orivedellä toimintaansa aloitellut leipomo-konditoria valmisti leivonnaisia kauppoihin ja kahviloihin.


  Vuonna 2010 ohjaksiin astui yrittäjäkaksikko Johanna Luiro-Ojanen ja Ida Lylyoja, jotka käänsivät koko konseptin päälaelleen ja nostivat Oriveden olohuoneenakin tunnetun leipomon ja kahvila-ravintolan kirjaimellisesti maailmankartalle. Parin vuoden takainen mukanaolo Suomen paras leipomo -ohjelmassa varmisti, että nyt Cafe Herkkuhetken Creme brulee -kakku, britaleivokset, mustikkakorvapuustikakku ja suolakinuskisuklaaleivokset tunnetaan ympäri maata.


Yrittäjät Ida Lylyoja ja Johanna Luiro-Ojanen. Kuva: Cafe Herkkuhetki
  – Asiakkaita käy varta vasten Helsingistä ja Lapista asti, Luiro-Ojanen iloitsee.

”Aina löytyy syy herkutella”

  Cafe Herkkuhetken leipomo ja kahvila-ravintola sijaitsevat Orivedellä hyvien kulkuyhteyksien varrella, vain muutaman sadan metrin päässä Ysitiestä ja Valtatie 66:sta. Toinen kahvila-ravintola sijaitsee Mäntän Myllyrannassa ihanteellisesti järven rannalla. Omin käsin leivottujen kahvilatuotteiden lisäksi kummassakin ravintolassa on tarjolla lounasta ja kesäisin myös à la cartea.


Cafe Herkkuhetken antimista voi nauttia myös Mäntän Myllyrannassa. Kuva: Cafe Herkkuhetki
  Sekä leivonnaisten että ruoan valmistuksessa noudatetaan samaa arvomaailmaa: käytössä on vain aitoja raaka-aineita, oikeaa voita, sokeria ja kermaa, ja aineksissa suositaan paikallisuutta sekä sesonkituotteita. 

  – Laadukkaiden raaka-aineiden käyttö erottuu selvästi maussa, Luiro-Ojanen korostaa.

  Cafe Herkkuhetki antaa sloganissaankin hyvän syyn herkutella. Allergiat on huomioitu erityisen hyvin – konditoriatuotteista 2/3 valmistetaan gluteenittomina. Lounaspöydässä on aina tarjolla kasvisvaihtoehto, ja kaikki ruoat pyritään valmistamaan laktoosittomina ja gluteenittomina.

Ryhmien ripeä taukopaikka

  Matkailijaryhmiä Cafe Herkkuhetken persoonallinen henkilökunta palvelee erityisen ripeällä otteella. Luiro-Ojanen lupaa bussiryhmän selviävän kahvitauosta puolessa tunnissa, jos matkan on jatkuttava kiireellä. Lounastauossakaan ei välttämättä mene sen kauempaa.  Orivedellä ryhmien ja kokousvieraiden käytössä on upea, saunallinen 50 hengen kokoustila. Kahvila-ravintolan tiloissa voidaan kestitä 150 henkeä kerrallaan. Mäntässä avataan kesäisin rantamaisemien koristama 150 hengen kesäterassi, jossa saa heinäkuun viikonloppuina nauttia myös elävästä musiikista.http://www.cafeherkkuhetki.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »