Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Pirkanmaa, Valkeakoski, Rusticheria Stella, ravintola, Annina ja Petri Kerkkänen, Kauppakeskus Koskikara, italialainen ruoka

Suomi 100 Pirkanmaa


Rusticheria Stella on kerännyt kunniamainintoja niin herkullisesta ruuastaan kuin laadukkaasta palvelustaan. Kuva: Rusticheria Stella

Valkeakosken 
Rusticheria Stella vie makumatkalle Italiaan

Kolme vuotta sitten Annina ja Petri Kerkkänen muuttivat Valkeakoskelle toteuttaakseen pitkäaikaisen unelman omasta ravintolasta tietämättä kaupungista juuri muuta kuin sijainnin. Kauppakeskus Koskikarasta tilat löytänyt ravintola on saanut erinomaisen vastaanoton.


  Italialaiselle makumaailmalle omistautunut Rusticheria Stella on lyhyessä ajassa kerännyt kunniamainintoja niin herkullisesta ruoastaan kuin laadukkaasta palvelustaan. Kunnianhimoisena tavoitteena on olla viisivuotiaana Pirkanmaan tunnetuin italialainen ravintola.


Kauppakeskus Koskikarassa sijaitseva ravintola tarjoaa rustiikkista talonpoikaisruokaa hienostuneesti mutta rennolla otteella. Kuva: Rusticheria Stella
Kaupunkilaisruokaa maalaistyyliin

  Pariskunnalla on allaan pitkä ura ravintola-alalla. Työn kautta tutuksi tuli italialainen ruoka, jota kohtaan palo vuosien varrella vain kasvoi.

  – Halusimme tarjota rustiikkista talonpoikaisruokaa hienostuneesti, mutta rennolla otteella, Petri Kerkkänen kuvailee.

 
Annina ja Petri Kerkkänen toteuttavat unelmaansa Valkeakoskella. Kuva: Rusticheria Stella
  Ruoan tyylistä juontaa myös ravintolan vivahteikas nimi, Rusticheria Stella.

  – Luulin keksineeni uuden, hienon termin, mutta kävikin ilmi, että Italiassa sana rusticheria on jo käytössä ravintolamaailmassa, Kerkkänen naurahtaa.


Petri Kerkkänen viimeistelee annosta. Kuva: Rusticheria Stella
  Ravintoloitsija kertoo olevansa italialaiseen tyyliin maakuntaylpeä. Laadukkaita, lähellä tuotettuja raaka-aineita käytetään niin usein kuin mahdollista. Autenttiset, korvaamattomat ainekset, kuten ’nduja, Etelä-Italian Calabriassa valmistettu mausteinen porsaanlihamakkara, on tuotava alkuperämaastaan asti.

”Itse tehdyn takana kelpaa seistä”

  Stellan mestarillisin ottein valmistetut risotot on valittu Pirkanmaan parhaiksi. Parhaiden pizzerioiden mittelössä ravintola sijoittui kolmanneksi. Nyt hienostuneiden italialaisannosten ja rapeiden pizzojen rinnalla tarjoillaan myös hampurilaisia, mutta pikaruokalapurilaisista ei ole kyse.


Pirkanmaan parhaiden pizzerioiden mittelössä ravintola sijoittui kolmanneksi. Kuva: Rusticheria Stella
  – Sämpylät ja pihvit valmistetaan alusta alkaen omassa keittiössä, kuten muutkin annokset. Paikallisesta hevosenlihasta pyöräytetty Cavallo-burger sisältää Stellan omaa tryffelimajoneesia. Itse tehdyn takana kelpaa seistä, Kerkkänen toteaa tyytyväisenä.

  Ryhmille ruokailut toteutetaan toiveen mukaan joko lautasmenuna tai buffet-tarjoiluna. Juuri valmistuneen kabinetin myötä Rusticheria Stellan palvelut ryhmä- ja kokousvieraille paranevat entisestään. Tulevaisuudessa ravintola tarjoilee myös aamiaista.


Rusticherian herkulliset annokset ovat kuin taideteoksia. Kuva: Rusticheria Stella
  150 asiakaspaikan tunnelmallisessa ravintolassa palvelee myös aurinkoinen kesäterassi, jäätelöbaari eli gelateria sekä viihtyisä pub.http://www.ravintolastella.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »