Nro 2-2017
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kesäteatteri, Krapi, Tuusula, Keski-Uudenmaan Teatteri, Tankki täyteen, Sanna Saarijärvi

Kesäteatterit


Tankki täyteen -näytelmän tunnelmissa Saara Saarinen, Jarkko Pajunen ja Seppo Halttunen. Kuva: Jussi Virkkumaa

Tankin täydeltä tunnelmaa Krapin kesäteatterissa

Keski-Uudenmaan Teatteri tuo Tuusulaan viihdyttävän Vilénien perheen ja poliisiherra Reinikaisen kommelluksineen. Kestosuosikki Tankki täyteen saa ensi-iltansa perjantaina 9. kesäkuuta.


  Sanna Saarijärvi on nähty Krapin kesäteatterin lavalla viimeksi kuusi vuotta sitten. Silti hänen voidaan sanoa kuuluvan vakiokalustoon. Kesäteatterissa harjoitusjakso on lyhyt ja intensiivinen. Päivät ovat pitkiä, ja esityksiä on paljon lyhyessä ajassa. Näyttelijäporukassa kuluu niin työ- kuin vapaa-aika.

  – Krapin kesäteatteri on täydellinen, sillä voin polkea hetkessä kotoa töihin. Näin myös perheelle jää aikaa harjoittelun lomassa, Saarijärvi iloitsee.

  Kuusi vuotta sitten Krapin lavoilla esitetty Muuan sulhasmies oli huippumenestys. Ympäri Suomea nähty Tankki täyteen lienee kaikkien aikojen suosituin kesäteatterikappale.


Krapin kesäteatterin katetussa katsomossa yleisö on suojassa kelillä kuin kelillä. Kuva: Keski-Uudenmaan Teatteri
  – Uskon, että tästä tulee Krapin kesäteatterissa ennätyskesä. Epävakaa sääkään ei häiritse katsojia – jos sataa, vain me näyttelijät kastumme, hän naurahtaa.

Miljöö on osa elämystä

  80-luvulla televisiossa hauskuuttanut Tankki täyteen on ikisuosikki, jota kannattaa lähteä katsomaan, vaikka sen olisi kesäteatterissa aiemmin nähnyt. Eikä vähiten Krapin idyllisen ympäristön vuoksi.

  – Krapissa kesäteatterikokemus on kokonaisvaltainen elämys. Alueen monet ravintolat ja poikkeuksellisen kaunis miljöö antavat syyn saapua paikalle paljon ennen esityksen alkua ja jatkamaan iltaa näytelmän jälkeen, Saarijärvi sanoo.

”Ihan pirskatin hyvä porukka”

  Ohjaaja Milko Lehdon sovitus kesäteatteriklassikosta istuu Saarijärven sanoin työryhmälle kuin nakutettu.

  – Näytelmää on tekemässä ihan pirskatin hyvä porukka. Jo julistekuvauksissa pääsimme Jarkko Pajusen ja Seppo Halttusen kanssa aitoon Vilén-fiilikseen, eikä vitseille tullut loppua.


Sanna Saarijärvi odottaa innolla kesää. Kuva: Jurssi Virkkumaa
  Saman hersyvän tunnelman välittyessä kesäkuusta elokuun puoliväliin Krapin yli 300-paikkaiseen katsomoon raikuva nauru kantaa takuuvarmasti Tuusulanjärven vastarannalle asti – ellei kauemmaskin. Tehokolmikon lisäksi rooleja tähdittävät Anna-Leena Sipilä, Johannes Korpijaakko, Inka Kallén, Kalle Tahkolahti ja Heini Inkeri.

  Heinäkuussa Krapi saa Saarijärven sydämessä täysin uudenlaisen merkityksen, kun he miehensä kanssa juhlivat siellä häitään.

  – Sitä suuremmalla syyllä toivon kesän esityksestä suurmenestystä, hän toteaa tunteikkaana.http://www.kut.fi/kesateatteri

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »