Nro 2-2017
Luokittelu: Savo ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: kesäteatteri, Kuninkaankartanon kesäteatteri, Pauliina Hukkanen, Juva, Puumala, Sahanlahti, Takahuoneen taika, Seela Sella, Pieni eläin, Maltti ja Valtti, Avomielinen Anneli, Teatterifestit

Kesäteatterit


Kuninkaankartanon kesäteatterin näytäntökausi käynnistyy 10.6. Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin tähdittämällä Takahuoneen taika -esityksellä. Kuva: Kuninkaankartanon kesäteatteri

Ammattikesäteatteria nyt kahdessa paikassa

Kuninkaankartanon kesäteatteria menestyksekkäästi johtanut Pauliina Hukkanen vie kesäteatterin sanomaa nyt myös Puumalan Sahanlahteen.


  Kuninkaankartanon kesäteatteri Juvalla on toiminut jo kaksi kesää. Nyt tuottaja-johtaja Pauliina Hukkanen on lyönyt hynttyyt yhteen Puumalan Sahanlahdessa matkailukeskusta pyörittävien Jaana ja Janne Kuivalaisen kanssa, ja tulevana kesänä myös Sahanlahdessa nähdään kesäteatteria.

Tähtikattaus Juvalla

  Kuninkaankartanon kesäteatterissa käynnistyy kolmas näytäntökesä, ja ennakkokysyntä on alkanut vilkkaasti. 

  Aiempien kesien tapaan Juvalla nähdään kolme eri esitystä: näytäntökausi käynnistyy 10.6. Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin tähdittämällä Takahuoneen taika -esityksellä. Se on komedia modernista työelämästä, unelmista, riskinotosta – ja tietysti rakkaudesta. 


Seela Sellan 80-vuotisjuhlanäytelmä Pieni eläin nähdään myös Kuninkaankartanon kesäteatterissa. Kuva: Johnny Korkman
  Juhannuksen jälkeen nähdään koko kansan rakastaman Seela Sellan 80-vuotisjuhlanäytelmä Pieni eläin. Siinä näyttelijälegenda katselee maailmaa Nalle Puhista tutun Nasun silmin – ihmetellen ilman ironiaa ja kyynisyyttä.


Maltti ja Valtti vauhdissa.
  Heinäkuussa lavalle törmäävät vielä Pikku Kakkosesta tutut lupsakat lasten liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti, jotka ratkovat elämän pieniä koukeroita, tarinoivat ja musisoivat. 

Saimaan rannalle upouusi teatterirakennus

  Sahanlahden kesäteatteri avaa ovensa kesäteatteriyleisölle lauantaina 8.7., ja avajaisnäytöksenä nähdään Juvalta tuttu Pauliina Hukkasen Avomielinen Anneli. Se käynnistää viikonlopun mittaisen Teatterifestit-tapahtuman, jonka aikana yleisöä hauskuuttavat Suomen eturivin koomikot kuten Mikko Kivinen, Riia Kataja ja Ilkka Heiskanen. Festin jälkeen Maltti ja Valtti siirtyvät Juvalta Puumalaan, ja Sahanlahden kauden päättää Takahuoneen taika.


Pauliina Hukkanen Avomielisenä Annelina. Kuva: Kuninkaankartanon kesäteatteri
  Sahanlahden kesäteatteri nousee matkailukeskus Sahanlahti Resortin yhteyteen. 

  – Aiempina kesinä Kuninkaankartanon kesäteatteri on vieraillut Sahanlahdessa, mutta nyt ideoimme Jaana ja Janne Kuivalaisen kanssa aivan uuden kesäteatterin Sahanlahteen. Upeaan miljööseen Saimaan rannalle nousee kokonaan uusi latomainen, noin 250-paikkainen teatteri, jossa on nouseva katsomo ja selkänojalliset istuimet. 


Kuninkaankartanon kesäteatterin 250-paikkainen nouseva katsomo selkänojallisine ja pehmustettuine tuoleineen sijaitsee sekin sisätiloissa, säältä suojassa.  
  Nyt kun Kuninkaankartanon kesäteatteri Juvalla on vakiinnuttanut paikkansa, on Hukkasella odotukset korkealla myös Sahanlahden kesäteatterin suhteen.

  – Odotan kesää luottavaisin mielin. Sahanlahdessa käy paljon matkailijoita ja uskon, että kesäteatteri houkuttelee alueelle vielä lisää kävijöitä, Pauliina Hukkanen sanoo. http://www.kuninkaankartanonkesateatteri.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »