Nro 2-2017
Luokittelu: Savo ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: kesäteatterit, Kuopio, Kuopion Uusi Kesäteatteri, Katri Helena, Johanna Keinänen

Kesäteatterit


Katri Helena – Laulajatyttö -musiikkinäytelmä avaa väylän Katri Helenan elämään, lupaa artistia esittävä Johanna Keinänen. KUva: Petra Tiihonen, alias-studiot

Katri Helenan 
sinivalkoiset sävelet 
siivittävät Kuopion kesää!

Keskiviikkona 5. heinäkuuta Kuopion Uuden Kesäteatterin lavalla saa ensi-iltansa suomalaisten suosikkiartistin elämäntyölle omistettu uusi musiikkinäytelmä Katri Helena – Laulajatyttö.


  Katri Helenan roolissa nähdään Johanna Keinänen, joka on pääroolinsa ohessa yksi näytelmän kolmesta käsikirjoittajasta.

  – Olemme aiemmin tehneet henkilökuvia miespainotteisesti muun muassa Olavi Virrasta ja Tapio Rautavaarasta. Katri Helena on ollut ajatuksissamme jo pitkään, ja Suomen juhlavuosi tuntui ajankohtana täydelliseltä, Keinänen kertoo.

  Käsikirjoitusprojekti alkoi jo syksyllä yhdessä Sami Kojosen ja ohjaaja Kimmo Virtasen kanssa.

  – Jokainen mietti viisi kysymystä, jotka on aina halunnut Katri Helenalle esittää. Seuraavassa hetkessä istuimmekin jo artistin kanssa saman pöydän äärellä kuuntelemassa hänen vastauksiaan. Se oli unohtumaton hetki.

Vilkaisu pintaa syvemmälle

  Katsojalle kesäteatterin lavalta välittyvät aitous, rehellisyys, ilo ja äly, jotka avaavat väylän rakastetun artistin elämään. Esitys ei ole syntynyt kirjojen ja medialähteiden tuotoksena, vaan tiiviissä yhteistyössä Katri Helenan kanssa.

  – Katsoja pääsee raottamaan verhoa Katri Helenan eri tasoihin. Millainen hän on yksityishenkilönä ja perheenäitinä? Entä millainen on todellisuudessa Katri Helenan artistiminä, josta jokaisella viidellä miljoonalla suomalaisella on oma mielikuvansa? Näiden eri tasojen tuonti mukaan esitykseen on jännittävää ja haastavaa, Keinänen kuvailee.


Johanna Keinänen on pääroolinsa ohessa yksi näytelmän kolmesta käsikirjoittajasta. Kuva: Petra Tiihonen Alias-studiot.
  Hersyvää huumoriakaan ei esityksestä puutu. Vaikka kappaleet ovat aiheiltaan usein vakavia, on Katri Helena huumori-ihmisiä joka solultaan.

  – Hänen huumorinsa on äärimmäisen älykästä, oivaltavaa ja lämmintä. Tämän kokemuksen haluamme välittää myös kesäteatterin katsojille, lupaa Keinänen.

Luonnon rauhaa ja lavakarismaa

  Muissa naisrooleissa nähdään Johanna Jauhiainen, Heli Lyytikäinen, Tiina Paakko ja Riikka Voutilainen. Lisää lavaenergiaa tuo Kuopion Uuden Kesäteatterin tavaramerkkinä tunnettu laulava ja tanssiva taiteilijaryhmä. Vauhtia ja tunnelmaa ei Kuopion kesästä puutu.  – Kokemuksen kruunaa Rauhalahden teatteriareenan viihtyisä miljöö sekä katetusta katsomosta avautuva, Kallaveden kaunis järvimaisema, Keinänen lisää.

  Katri Helena – Laulajatytön viimeinen esitys nähdään Rauhalahdessa 13. elokuuta.http://www.kuopionuusikesateatteri.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »