Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Mikkeli, Kenkävero

Suomi 100 Savo


Kenkävero on avoinna ympäri vuoden, mutta puutarhoineen se on kukkeimmillaan kesällä. Kuva: Kenkävero

Kenkäveron tunnelmasta 
ei saa tarpeekseen

”Suomen suurin ja kaunein”, totesi Mannerheimkin aikoinaan Kenkäveronniemen pappilassa vieraillessaan. Tänä päivänä Mikkelin Kenkävero kuuluu Etelä-Savon suosituimpiin matkailukohteisiin.


  ”Mutta missä täällä se kenkätehdas on?” kysyy moni ensikävijä.

  – Tarina nimen takana kiinnostaa aina, Kenkäveron toiminnasta vastaavan Taito Itä-Suomen toiminnanjohtaja Anne Ossi naurahtaa.


Kenkäveron ainutlaatuisen tunnelman kulmakiviä ovat vanhanajan pappilamiljöö ja kotimaiset käsityöperinteet. Kuva: Kenkävero
  Mitään kenkiin liittyvää Kenkäverossa ei kuitenkaan ole. Monista tarinoista huolimatta nimi juontaa keskiajalla suoritetusta veronkannosta, kinkeriverosta. Kun alkuihmetyksestä on toivuttu, Kenkävero kutsuu luokseen yhä uudelleen.

Satavarmasti suomalaista

  Kenkäveron ainutlaatuisen tunnelman kulmakiviä ovat vanhanajan pappilamiljöö ja kotimaiset käsityöperinteet, joita Kenkäverossa vaalitaan täydellä sydämellä. Suomalaista designia, vaatteita ja asusteita notkuvan myymälän hittituotteita ovat kuvataiteilija Ebba Masalinin kasvitaulut ja -tekstiilit. Navetan vintillä voi tutustua luonnosta inspiroituvan Pauliina Rundgrenin taidokkaisiin koruihin ja lahjatavaroihin.


Myymälän hittituotteita ovat kuvataiteilija Ebba Masalinin kasvitaulut ja -tekstiilit. Kuva: Kenkävero
  Ympäri vuoden avoinna oleva Kenkävero on kesällä kukkeimmillaan. Yli 500 yrtti- ja rohdoskasvin puutarha kiinnostaa sekä alan harrastajia että kotipuutarhureita. Yleisopastusten ja käsityöpajojen lisäksi ryhmille järjestetään esittelykierroksia Kenkäveron pihapiirissä puutarhurin johdolla.


Kenkäveron puutarhaan järjestetään opastettuja kierroksia. Kuva: Kenkävero
  Pappilaravintolassa kunnioitetaan perinteikkäitä makuja modernilla vivahteella. Niin noutopöydässä kuin annoksissa suositaan paikallisesti tuotettua ja läheltä poimittua. Omassa Leivintuvassa valmistuvat leivät ja leivonnaiset, joita voi ostaa myös kotiin.


Pappilaravintolan noutopöydässä ja annoksissa suositaan paikallisesti tuotettua ja läheltä poimittua. Kuva: Kenkävero
Asuntomessuilta Kenkäveroon

  Jokakesäiseksi perinteeksi muodostuneet Kenkäveron Käsityömarkkinat tuovat noin 70 käsityöläistä tuotteineen Mikkelin maalaisidylliin 6.–7. heinäkuuta. Jurassic Rockin yhteydessä 6. elokuuta järjestettävää Jurassic Piknik -tapahtumaa Ossi kuvailee Kenkäveron supersunnuntaiksi. Silloin Kenkäveronniemessä viihdyttävät Juha Tapio ja Mikko Kuustonen.

  – Piknikin voi yhdistää myös Mikkelin Asuntomessuihin. Kenkävero sijaitsee vain kahden kilometrin päässä messualueelta, ja linja-autoyhteyden lisäksi messujen ajan Kenkäveroon pääsee Saimaan laineita lipuen.


Kenkäveroon pääsee myös veneellä. Kuva: Kenkävero
  M/S Queen R kuljettaa Mikkelin messuvieraita kuudesti päivässä pysähtyen Kenkäveron laiturissa mennen tullen. Mikkelin Asuntomessujen aikana 14.7.–13.8. Kenkävero on avoinna joka päivä kello 10–19.http://www.kenkavero.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »