Nro 3-2017
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Päätoimittajalta, pääkirjoitus, Ahti Oksman, sää, Savo, kesä
Jokaisen lehden numeron kohdalla joudun lähes ylivoimaisen tehtävän eteen miettiessäni pääkirjoitusta. Aiheet, jotka itseäni kiinnostavat, eivät todennäköisesti kiinnostaisi edes murto-osaa lukijoista. Kiinnostavan ja mielenkiintoisen aiheen löytäminen on kuitenkin tärkeää, sillä olen kuullut, että jotkut ovat pääkirjoituksiani lukeneetkin.


  Teen tutustumismatkan esiteltävään alueeseen aina ennen lehden ilmestymistä. Jokainen niistä on ollut pääkirjoituksen arvoinen, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta. Matkat tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia nähtävyyksistä, hotelleista, ruokapaikoista ja ihmisistä. Myös kulloinkin vallitseva sää tuo ajoittain oman jännittävän lisävärinsä tarkasti aikataulutettuihin työpäiviini.

  Tässä lehdessä esittelyssä on Savo, jonne lähdin aikaisin Tampereen Kotimaan matkailumessujen jälkeisenä maanantaina. Autossani oli kesärenkaat, sillä olihan Länsi-Suomessa ollut useita viikkoja lumetonta. Kaikki meni hyvin Pälkäneelle saakka. Siellä aivan yllättäen taivaalle nousi mustia pilviä, ja muutamassa minuutissa sankka lumi- ja räntäsade oli tehnyt maisemasta täysin talvisen. Kesärenkailla ajo oli haastavaa. Onneksi olosuhteet muuttuivat taas vähitellen siedettäviksi ja pääsin turvallisesti Mikkeliin ja sieltä edelleen yöksi Savonlinnaan.

  Seuraavan yön vietin Rantasalmella, ja aamun ensimmäinen tapaamiseni oli sovittu Enonkoskelle kello yhdeksältä. Kun aamulla katsoin hotellin ikkunasta ulos, oli autonikin päällä noin 10 senttiä lunta. Runsaan 70 kilometrin matka taittui hitaasti mutta varmasti, ja kelistä huolimatta olin kuin olinkin sovittuna aikana kohteessani.

  Jokainen tekemäni matka on ollut koetun vaivan arvoinen. Niin tämäkin. Sain tutustua Savossa upeisiin ja erilaisiin matkailukohteisiin. Esimerkiksi kylpylähotellit Järvisydän ja Kunnonpaikka ovat upeita mutta täysin erilaisia matkailukohteita. Hotelli Golden Dome mykisti ruokasalin maalauksillaan ja majoitustilojensa tasokkuudella. Näistä ja muista upeista savolaisista matkailukohteista voitte lukea lehden tästä numerosta.

  Toivotan kaikille lukijoillemme ja yhteistyökumppaneillemme hyvää, antoisaa ja vähälumista kesää!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »