Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Mäntyharju, Woikoski Feeling, Kirjokiven kartano, automuseo, tehdasmuseo, WHD Gård

Suomi 100 Savo


Kirjokiven kartano. Kuva: Woikoski Feeling

Jännittävä sekoitus 
historiaa, makuja ja maalaisromantiikkaa

Woikoski Feeling tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisia elämyksiä Mäntyharjun ja Kouvolan rajalla, Repoveden kansallispuiston kupeessa.


  Woikoski Feelingin muodostavat 1890-luvulla valmistunut Eliel Saarisen suunnittelema Kirjokiven kartano, Woikosken automuseo, Woikosken kaasutehtaan historiaa esittelevä tehdasmuseo ja aikansa esimerkkinä, kokeellisena maatilana toiminut WHD Gård. Kesän kärkikohde on automuseo, jossa on esillä muun muassa entiseen loistoonsa entisöity vuoden 1939 Chrysler C-24 Custom Imperial Limousine, jollaisella marsalkka Mannerheimkin aikoinaan matkusti. Kyseessä on todellinen helmi, sillä autoja on vastaavassa kunnossa vain kolme koko maailmassa. Woikosken automuseon aarteita. Kuva: Woikoski Feeling
  – Ihasteltavana on myös Palmbergin suvun aarteita 30-luvulta, kuten Suomen menestynein kilpa-auto, esittelee museo-opas Iida Kekkonen.


Jokaisella Woikosken automuseon autolla on tarinansa. Kuva: Woikoski Feeling
  Jokaisella museoautolla on tarinansa, jotka tulevat tutuiksi tunnin välein alkavilla opastetuilla kierroksilla. Merkkihenkilöiden ja mielenkiintoisten kertomusten ansiosta Woikosken automuseossa viihtyvät miesten mukana myös naisväki ja perheen pienimmät.

Pilkahduksia menneestä

  Tehdasmuseossa kierros alkaa videolla, jonka myötä vieraat pääsevät kurkistamaan Woikosken tehtaan toimintaan 1800-luvun lopussa. Kierroksella selviää, millainen 4. polven perheyritys oli ennen ja mitä tehtaan seinien sisäpuolella tapahtuu tänä päivänä. Tarinat ovat tärkeässä osassa myös tehdasmuseossa.


Tehdasmuseo esittelee Woikosken kaasutehtaan historiaa. Kuva: Woikoski Feeling
  Museokierroksen jälkeen maistuu suussasulava lähiruokalounas WHD Gårdin mallitilan Ravintola Juureskellarissa. Tunnelmallisessa, nimensä mukaan vanhaan juureskellariin rakennetussa ravintolassa annokset valmistuvat oman kasvimaan ja lähituottajien antimista. 


Ravintolassa on tarjolla maistuvaa lähiruokaa. Kuva: Woikoski Feeling
WHD Gårdin rantasaunoissa iltaa voi jatkaa viihtyisissä merkeissä Nurmaanjärven rannalla. Talliravintola Hilupilttuu, automuseon yhteydessä toimiva Esson baari ja Kirjokiven kartanon ravintola palvelevat tilauskäytössä ympäri vuoden.

Majoitu maaseudun rauhassa

  Miltä kuulostaisi yö kartanon sviitissä, maalaisromantiikkaa tihkuvassa aitassa, tasokkaassa luhtihuoneistossa tai tunnelmallisessa Mummon kesämökissä? Woikoski Feelingin uniikeista majoituskohteista löytyy jokaiselle matkailijalle viihtyisä vaihtoehto. Repoveden kansallispuistossa retkeileville on vaihtoehtona myös vanhanajan savottakämppä Haiminjärven rannalla. Omatoimisen retkeilyn lisäksi yhteistyökumppaneiden ansiosta järjestyvät niin melontaretket, kalliokiipeily kuin kalastusretket ja risteilytkin.http://www.woikoskifeeling.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »