Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Savonlinna, kristillinen opisto, Säämingin pappila, majoitus, kokoukset, sauna, kurssit, ooppera

Suomi 100 Savo


Mikael Agricolakin on vieraillut Säämingin pappilassa vuonna 1549. Kuva: SKO

Luonnonläheistä lomailua 
ja historian havinaa Savonlinnassa

Savonlinnan kristillinen opisto juhli viime vuonna 70-vuotista toimintaansa. Ritalanmäen maisemissa, entisessä Säämingin kunnassa, on vietetty aikaa jo paljon, paljon aikaisemminkin.


  Mikael Agricolankin tiedetään vierailleen Säämingin vanhassa pappilassa tehdessään tarkastusmatkojaan Itä-Suomen alueella vuonna 1549.

  Nykyään ympärivuotista opetusta ja kesäkursseja tarjoavan Savonlinnan kristillisen opiston tilat muodostuvat 10 rakennuksesta, joista osa on perua Säämingin vanhan pappilan ajoilta. Majoittuminen historiallisessa mutta nykypäivän matkailijan vaatimuksia vastaavassa Wanhassa Pappilassa on nostalginen kokemus, jollaisen voi kohdata vain harvoin.

Aidosti ainutlaatuinen majapaikka

  Wanhassa Pappilassa matkailijoiden käytössä on kolmisenkymmentä vuodepaikkaa. Hostelliluokituksestaan huolimatta romanttista tunnelmaa huokuvissa huoneissa on hotellitason mukavuudet: oma wc ja suihku sekä huonekohtainen jäähdytys. Remontit ja sisustus on toteutettu modernisti, silti rakennuksen pitkää historiaa kunnioittaen.

 
Wanha Pappila ja Tupala sijaitsevat samassa pihapiirissä. Kuva: SKO
  Juuri remontoitu Tupala on pappilan vanha tallitupa, josta ei vanhanajan tunnelmaa puutu. Tupalassa matkailijoiden käytössä on kahdeksan kahden hengen huonetta, yhteiset wc- ja peseytymistilat, oleskelutilat ja keittiö.

Tilat kokouksiin ja saunailtoihin

  Oppituntien ulkopuolella Savonlinnan kristillisen opiston luokkatilat palvelevat kokouskäytössä. Wanhassa Pappilassa voi kokoustaa tai viettää intiimin juhlatilaisuuden kartanomiljöössä 20 hengen Agricola-salissa.


Vilpunranna takkatupa. Kuva: SKO
  Saimaan rannassa sijaitseva Vilpunranta takkatupineen ja kesäterasseineen on viihtyisä pitopaikka noin 40 hengen tilaisuuksille. Tilavan sähkösaunan lisäksi Vilpunrannan pihapiirissä on perinteinen savusauna, kylpypalju sekä nuotiopaikka. 


Vilpunrannan pihapiirissä on perinteinen savusauna, kylpypalju sekä nuotiopaikka. Kuvat: SKO


Pieni Pullinranta puolestaan vie saunojat takaisin perusasioiden äärelle. Ilman sähköä ja juoksevaa vettä kuuden hengen Pullinrannassa voi todella kokea kosketuksen luontoon.

Oopperan salat auki kesäkursseilla

  Savonlinnan Oopperajuhlat näkyy opiston kurssiohjelmassa isosti. Kaikille oopperasta kiinnostuneille avoin Syväsukellus oopperaan on kuuden päivän mittainen tutustumisretki oopperan maailmaan. Kurssin aikana koetaan Olavinlinnan koskettavia konsertteja, kuullaan asiantuntijoiden luentoja, osallistutaan työpajoihin, risteillään höyrylaivalla Saimaan suvessa ja nautitaan yhdessäolosta illallisten ja saunailtojen merkeissä.http://www.sko.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »