Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Rantasalmi, Järvisydän, Järvikylpylä, Linnasaaren kansallispuisto, Saimaa

Suomi 100 Savo


Järvikylpylässä on kaikkiaan kuusi allasta, kun ulkoaltaatkin saadaab kesällä valmiiksi. Kuva: Järvisydän

Järvisydämellistä vieraan-
varaisuutta ja matkailu-
perinteitä jo vuodesta 1658

Järvikylpylä Rantasalmella lienee Suomen omaperäisin kylpylä. Osittain kallion sisään louhitut altaat tarjoavat matkailijoille hyvin erilaisen kylpyläelämyksen.


  Kallioseiniä, luonnonkiveä ja satojen vuosien ikäisiä uppotukkeja – Rantasalmella sijaitsevan uuden Järvikylpylän jopa mystinen tunnelma perustuu suomalaisen luonnon lumoon. 


Järvikylpylässä on käytetty satoja vuosia vanhoja uppotukkeja. Kuva: Järvisydän
Allasosastolla on takka ja valaistuksessa käytetään tunnelmallista kynttilänvaloa. Osassa altaissa päästään kylpemään viereiseltä Saimaalta peräisin olevassa luonnonvedessä.

Hyvinvointia luontoa kunnioittaen

  Järvikylpylä avattiin maaliskuussa täydentämään lomakeskus Järvisydämen palvelutarjontaa. Tavoitteena oli jatkaa Järvisydämen luonnonläheistä ja omaleimaista otetta ja siinä onnistuttiin, toteaa Järvisydämen markkinointivastaava Tanja Heiskanen.


Järvisydämessä palvelee myös Day Spa. Kuva: Järvisydän
  – Lopputulos on suunnitelmien mukainen. Kylpylärakennuksen lämmittämiseen käytämme järvi- ja maalämpöä sekä aurinkoenergiaa, ja 75 prosenttia tulisijojen lämmöstä käytetään kylpylän lämmittämiseen. Pyrimme olemaan ekologisia ja toimimaan luonnon ehdoilla, Heiskanen kertoo.

  – Järvikylpylä on erilainen sekä ulkonäöltään että konseptiltaan – vastaavaa ei ole muualla.

  Kylpylässä on yhteensä kuusi allasta sisällä ja ulkona – ulkoaltaat valmistuvat kesällä. Kylpylän viiden erilaisen saunan valikoimaa täydentää viereisen, lähinnä ryhmien käytössä olevan Savolaisen Saunamualiman kolme saunaa, joten Järvisydämessä parkkiintuneinkin saunafriikki löytää suosikkinsa. Hyvinvointia kiireiseen arkeen tuovat kylpylän hyvinvointitunnit, joissa rentoutta ja mielenrauhaa haetaan mm. joogan ja pilateksen avulla.


Järvisydämen ravintoloiden antimet kumpuavat savolaisesta makumaailmasta ja tarjoillaan lankuilta, päreiltä, saviastioista ja tiriseviltä rautapannuilta. Kuva: Järvisydän
Saimaa koukuttaa

  Matkailukeskus Järvisydän sijaitsee Saimaan rannalla paikalla, jonne perustettiin kestikievari jo 1600-luvulla. Saimaa ja Heiskasen suku ovat eläneet sopuisasti rinta rinnan jo vuosisatojen ajan, eikä 11. polvi Heiskasia aio perinteitä muuttaa. 


Saimaan taikaa juhannuksena. Kuva: Järvisydän
  Saimaata kunnioitetaan kaikessa toiminnassa ja vastapalveluksena järvi tarjoaa upeita elämyksiä niin isäntäperheelle kuin heidän vierailleen ympäri vuoden. Suomen vanhimmassa järvikansallispuistossa, Linnasaaren kansallispuistossa, matkailijoilla on mahdollisuus päästä kokemaan Saimaan taika kaikkina vuodenaikoina. Linnasaareen suuntautuvat luontoretket kuuluvat Järvisydämen viikko-ohjelmaan, sillä täällä tiedetään, että mikään ei nollaa arjen raskauttamia aivoja yhtä hyvin kuin avara vesi ja honkien latvoissa humiseva Saimaan tuuli.

    

http://www.jarvisydan.com

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »