Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Leppävirta, Konnuksen kanava-alue, Orinoron Rotko, luontopolku, luolajäänveiston MM-kisat, Blues Picnic

Suomi 100 Savo


Konnuksen kanava-alue. Kuva: Leppävirran kunta

Luonnonkaunis Leppävirta kutsuu liikkumaan

Eräretkeläisiä jo 1300-luvulla houkutellut Leppävirta on edelleen vetovoimainen luontomatkailukohde.


  Leppävirran houkuttelevuus perustuu itäsuomalaisen luonnon monipuolisiin liikunta- ja hyvinvointimahdollisuuksiin. Kallavesi- ja Unnukka-järvien välisellä kannaksella mahdollisuuksia omaehtoiseen luonnossa liikkumiseen on tarjolla ympäri vuoden, kertoo elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen.  

  – Leppävirran erikoisuus ja ydin on liikunta- ja hyvinvointimatkailu. Meillä on hyvin erilaisia liikuntamahdollisuuksia ja monipuolinen palvelutarjonta ohjatuista melontaretkistä joogaan, kiipeilyyn ja maastoratsastukseen, Häiväläinen sanoo.

Rohkeasti rotkon pohjalle!

  Kuuden kilometrin päässä Leppävirran kirkonkylästä sijaitseva Konnuksen kanava-alue koostuu kolmesta eri-ikäisestä kanavasta ja viidestä koskesta. Kallaveden ja Unnukan yhdistävä kanava on ollut kalastajien ja retkeilijöiden suosiossa jo pitkään. Liikkumista alueella helpottavat pitkospuut ja kalastaa voi laitureilta. Mahdolliset kalansaaliit tai retkimakkarat voi grillata laavulla ja kanava-alueella toimii myös vierailijoita palveleva Kesäravintola Konnustupa


Melontaretkellä Leppävirralla. Kuva: Leppävirran kunta
  Jylhän vastakohdan järvimaisemalle luo Orinoron Rotko – yksi Savon seitsemästä ihmeestä. Soisalon saarella sijaitseva Orinoro on jännittävä retkikohde, jossa merkittyä luontopolkua pitkin pääsee kulkemaan jäätikköjen aikojen alussa uurtamaan pystyseinäiseen rotkoon, jonka pituus on noin 200 metriä ja syvyys suurimmillaan lähes 20 metriä. Orinoro on hyvä retkikohde koko perheelle, sillä luontopolku on lyhyehkö ja turvallinen. Jännittävän rotkopatikoinnin kruunaa tietenkin lammenrannan laavulla paistetut makkarat ja nokipannukahvit.

Persoonallisesti ympäri vuoden

  Maailman ensimmäiset luolajäänveiston MM-kisat käytiin Leppävirralla talvella, ja kilpailuteokset ovat nähtävillä Leppävirran kallioon louhitulla hiihtoareenalla juhannukseen asti. Teemalla ”Suomi 100” järjestetty kilpailu keräsi joukkueita 15 eri maasta, ja helmikuussa kisan voittajaksi julistettiin Mongolia. Upeat teokset on valaistu erivärisin led-valoin, joten satoa kannattaa käydä katsomassa niin pitkään kuin voi.

  Olennainen osa Leppävirran kesää ovat erilaiset pienet tapahtumat, kuten kesäkuinen koko perheen Blues Picnic -tapahtuma, jossa on ohjelmaa koko perheelle. Pienten kotoisten tapahtumien lisäksi kotimaisten viihdeartistien konsertit tuovat mukavaa lisää matkailutarjontaan.

  – Meillä ei ole yhtä kesän suurtapahtumaa, vaan helposti lähestyttäviä, persoonallisia tapahtumia ympäri vuoden.  Vähän erilaista kuin muualla, Anu Häiväläinen sanoo. 

    

http://www.visitleppavirta.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »