Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Iisalmi, Iisalmen Seurahuone, Haapaniemi, Haapaniemen Matkailu Oy, Rukajärvi-keskus

Suomi 100 Savo


Haapaniemessä luonnorauha, hyvä palvelu ja korkeatasoiset tilat yhdistyvät tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi. Kuva: Haapaniemen Matkailu Oy

Haapaniemen Matkailu jatkaa 
Iisalmen matkailuperinteitä

Iisalmessa matkaileva voi yöpyä joko tunnelmallisessa maaseutumajoituksessa tai nostalgisella Seurahuoneella.


  Hotelli Iisalmen Seurahuone jatkaa paikkakunnalla aikoinaan hyvin tunnetun Seurahuoneen perinteitä. Alun perin vuonna 1912 rakennettu ja vuodesta 1928 nykyisellä paikallaan toiminut Seurahuone toimii nykyaikaisena hotellina, jossa on 41 persoonallista majoitushuonetta eri tarpeisiin – yhden hengen huoneista tilaviin perhehuoneisiin.


Iisalmen Seurahuoneen Rukajärvi-sali. Kuva: Haapaniemen Matkailu Oy
  Nykyisin Haapaniemen Matkailu Oy:n ylläpitämä hotellirakennus on nähnyt kolme sotaa – kansalaissodan sekä talvi- ja jatkosodat. Erityisesti jatkosodan aikana rintamalta lomille tulevat ja rintamalle palaavat sotilaat käyttivät Iisalmen Seurahuonetta levähdyspaikkanaan. Ylä-Savon miehet oli sijoitettu pääosin Rukajärvelle, jonne oli kotiseudulta matkaa lähes 600 kilometriä. 


Taistelukartta Iisalmen Seurahuoneen Rukajärvi-keskuksessa. Kuva: Haapaniemen Matkailu Oy
  Hotellin yhteyteen sijoitettu Rukajärvi-keskus tuo esiin yläsavolaisten miesten panosta kotimaan kohtalon hetkissä sekä kokoaa ja pitää yllä tarinoita ja taistelussa mukana olleiden perintöä.

  – Rukajärvi-näyttely tuo hotellivierailuun lisäarvoa, jota ei saa mistään muualta, sanoo Haapaniemen Matkailu Oy:n markkinointivastaava Sanna-Riikka Nissinen.

  – Teema jatkuu myös hotellin ravintolassa, jossa tarjolla on erityinen Rukajärvi-menu. Se sisältää sodan aikaisia paikallisia herkkuja, Nissinen kuvailee.

Lomaelämys luonnon sylissä

  Haapaniemen Matkailu Oy pyörittää Iisalmessa myös idyllistä maaseutumatkailuyritystä Haapaniemeä. 1800-luvun puolivälistä peräisin oleva suvun perintötila toimii nykyisin tilauspohjalta erilaisten ryhmien ja seurueiden juhla-, kokous- ja vapaa-ajanviettopaikkana ympäri vuoden.


Haapaniemen Hirsikartanon pihapiiriä. Kuva: Haapaniemen Matkailu Oy
  – Asiakkaillamme on yleensä joku syy tulla Haapaniemeen – perhejuhla, kokous tai joku muu tapaaminen. Kesäaikaan meillä käy myös paljon pistäytyjiä, satunnaisia matkailijoita, jotka totta kai majoitetaan, jos vain tilaa on, Sanna-Riikka Nissinen kertoo. 


Tyytyväisiä saunojia Haapaniemessä. Kuva: Haapaniemen Matkailu Oy
  Haapaniemessä luonnonrauha, hyvä palvelu ja korkeatasoiset majoitus- ja juhlatilat yhdistyvät tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa lähtemättömiä elämyksiä. Ryhmille tarjotaan avaimet käteen -palvelua majoituksineen, ruokailuineen ja ohjelmapalveluineen aina ryhmän toiveiden mukaan. Usein ohjelmaksi riittää vain järven selälle tuijottelu, lähimetsissä samoilu ja oman metsän haapapuista rakennetun savusaunan löylyissä lekottelu. 


Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »