Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Sonkajärvi, Eukonkannon MM-kisat, Oroginal Sukeva, Jyrkän Ruukin Teatteri, Työmiehen vaimo, Sonkajärven pitäjämarkkinat, Sonkajärvi Soi

Suomi 100 Savo


Sonkajärvi on tullut tunnetuksi Eukonkannon MM-kisoista. Kuva: Pekka Honkakoski

Monien tapahtumien Sonkajärvi 

Sonkajärven kesässä tehdään muutakin kuin kannellaan eukkoja.


  Tämä kesä on Sonkajärvellä jälleen tapahtumarikas: tarjolla on neljä erilaista tapahtumaa peräkkäin. Jo vuosia kesätapahtumien keskiössä olleiden Eukonkannon MM-kisojen ympärille on kehkeytynyt tapahtumien kirjo, jossa myös kunta on näkyvästi mukana.


Kunnanjohtaja Simo Mäkinen. Kuva: Sonkajärven kunta
  Kunnanjohtaja Simo Mäkisen mukaan on kunnankin etu, että tarjolla on tasokkaita ja hyvin erilaisia tapahtumia niin oman kunnan ja lähialueiden asukkaille kuin kesävieraillekin.

  – Kunta on mukana yhteistyökumppanina eri tapahtumissa, joissa meillä on oma osastomme ja osallistumme myös yhteismarkkinointiin. Lisäksi meillä on keskeinen rooli esimerkiksi tilojen, tekniikan ja järjestelyjen suhteen, toteaa Mäkinen.

  Tapahtumissa kunta markkinoi omia palvelujaan.

  –Sonkajärvi on maanläheinen ja ihmisen kokoinen asuinpaikkakunta. Tapahtumien lisäksi kuntaa tehdään tunnetuksi hyvänä yrityskuntana positiivista yläsavolaisuutta unohtamatta, Mäkinen kehuu.

Canth lataa kovilla

  Sonkajärven kesäkausi käynnistyy 13. kesäkuuta. Tuolloin Jyrkän Ruukin Teatterissa nähdään Minna Canthin näytelmä Työmiehen vaimo, jonka Canth kirjoitti yli 130 vuotta sitten kommentiksi ja kannanotoksi aikansa yhteiskunnalliseen tilanteeseen. Näytelmän keskeisiä teemoja ovat naisten alistettu asema, hyväosaisten kovasydämisyys ja ennakkoluulot vähempiosaisia kohtaan, juoppouden aiheuttamat kärsimykset sekä ahdashenkisen uskonnollisuuden aiheuttama syyllisyys.


Jyrkän Ruukin Teatterissa nähdään Minna Canthin näytelmä Työmiehen vaimo. Kuva: Sonkajärven kunta
  Aikanaan Työmiehen vaimo sai aikaan suuren kohun ja muutama vuosi sen ilmestymisen jälkeen valtiopäivät hyväksyi lakimuutoksen, joka oikeutti naisen hallitsemaan omaa ansiotuloaan. Vaikka moni asia onkin muuttunut Canthin ajoista, ovat hänen vaatimuksensa oikeudenmukaisuudesta, vapaudesta ja tasa-arvosta edelleen ajankohtaisia.


Original Sukeva -juhannusjuhlien ohjelmassa on mm. Telemark-alastulon MM-kisat, jonka voitti viime vuonna kuvassa keskellä oleva 6-vuotias Siiri Vatanen. Kuva: Original Sukeva
  Painavan asian vastapainoksi juhannuksena vietettävä Original Sukeva -tapahtuma tarjoaa hauskoja kisoja ja hyvää musiikkia. Lavalle nousevat mm. Stig, Irina, Telaketju, Pandora ja näyttelijä Jussi Vatanen.


Eukonkantokisa on osa Sonkajärven pitäjämarkkinoiden ohjelmaa. Kuva: Pekka Honkakoski
  Sonkajärven pitäjämarkkinat pidetään 30.6.–1.7.2017. Eri puolilla maailmaa pidetyt eukonkannon karsintakisat lupaavat tänäkin vuonna tiukkaa taistoa tapahtuman päänäyttämöllä. Uutena lajina kisassa on opiskelijoiden Eukonkannon Appro Campus Cup SM-finaali. Eukkoja kannellaan hyvän musiikin tahtiin – esiintyjinä tapahtumassa ovat mm. Marita Taavitsainen, Kari Vepsä ja Teemu Roivainen sekä Bilebändi jYSÄRI.

  Tapahtumakimaran päättävät tasokkaan Sonkajärvi Soi -festivaalin konsertit 9.–16. heinäkuuta.http://www.sonkajarvi.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »