Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Siilinjärvi, Kunnonpaikka, taukopaikka, ravintola, kokous, luonto, kuntoutuspalvelut, hyvinvointipalvelut. pakohuone, lasersota-areena, hoitokylpylä, höyrylaivaristeilyt

Suomi 100 Savo


Kallaveden rannalla sijaitsevan Kunnonpaikan laiturista voi lähteä vaikkapa höyrylaivaristeilylle Kuopioon. Kuva: Kylpylähotelli Kunnonpaikka

Ei se matka 
vaan se tauko

Siilinjärven Vuorelassa vuodesta 1974 toiminut Kylpylähotelli Kunnonpaikka on käynyt läpi monenlaisia uudistuksia. Aiemmin kuntoutuskeskuksena profiloitunut Kunnonpaikka on nyt neljän tähden kylpylähotelli – ja vähintään viiden tähden taukopaikka Viitostien varrella.


  Kunnonpaikan uusi ilme avautuu heti sisään astuessa. Vastaanottomaisen ahtaan aulan sijaan vastassa on avara ja tunnelmallinen taukopaikka kahviloineen ja oleskelutiloineen.

  – Asiakas ei enää saavu hotellin respaan vaan hyvinvoinnin monitoimitaloon, jonka viihtyisästä aulatilasta on selkeä pääsy kaikkiin talon tiloihin, kertoo myyntipäällikkö Venla Kokkonen.

Ravinteikas ruoka luo hyvinvoinnin perustan

  Kunnonpaikan ohi ajaa arviolta 11 miljoonaa autoa vuosittain. On vaikea löytää yhtään syytä, miksi eivät ohikulkijatkin valitsisi Kunnonpaikkaa aamiais- tai taukopaikaksi liikenneasemaketjujen sijaan. Rôtisseurs-käädyin palkittu keittiöpäällikkö Toni Sallinen on tuonut Ravintola Aallottaren ruokalistaan raikkaita ja toivottuja muutoksia.


Keittiöpäällikkö Toni Sallinen. Kuva: Kylpylähotelli Kunnonpaikka
  – Kasvissyöjät ja ruoka-aineallergiat huomioidaan nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Entistä runsaammasta ja monipuolisemmasta salaattipöydästä voi helposti koota lautasen täyteen, Kokkonen lupaa.

  Sallinen aikoo painottaa jatkossa entistä enemmän sesongin mukaisia raaka-aineita, luomua ja lähiruokaa. Joka päivä tarjolla on lihaa, kalaa ja lämmintä kasvisruokaa niin noutopöydässä kuin à la carte -annoksissa, joista voi kesäisin nauttia avaralla aurinkoterassilla.


Taidokkaasti toteutettu sormiruoka sulaa suussa! Kuva: Kylpylähotelli Kunnonpaikka
  Fine dining -annoksia loihtiva keittiömestari mullistaa myös kokouspäivien tarjoilut. Vanhanaikaiset sokeripommit, pullat ja viinerit voi nyt unohtaa. Taidokkaasti toteutettu sormiruoka sulaa suussa ja saa palaveripäivän annin maistumaan ihan muulta kuin puulta.


Palaverin voi järjestää vaikkapa savusaunan lempeistä löylyistä samalla nauttien. Kuva: Kylpylähotelli Kunnonpaikka
  Auditorion ja kokoustilojen sijaan palaverin voi järjestää 30 hengen kodassa tai rantasaunalla, jonka yhteydessä on lisäksi kaksi perinteistä savusaunaa.

  – Kokouskahvit voi nauttia myös pihamaan suuren männyn oksilla istuskellen. Kokouspäivä puussa on unohtumaton kokemus, Kokkonen vinkkaa.


Arjen kaavoista voi irrottautua näinkin. Kuva: Kylpylähotelli Kunnonpaikka
Aktiviteetteja jokaiseen makuun

  Tutut kuntoutuspalvelut säilyttävät paikkansa Kunnonpaikan valikoimissa. Ne ovat saaneet rinnalleen valtavan määrän muita hyvinvointi- ja aktiivipalveluja, joista ainutlaatuisin on toukokuussa avattava Suomen suurin pakohuone Kekkosen kätyrit.

  – Pakohuoneessa seikkaillaan ja ratkotaan tehtäviä Kekkosen ajan hengessä. Mukaan mahtuu jopa 18 pelaajaa, ja se on omiaan yhteishengen luomiseen vaikkapa tyhy-päivän ohjelmassa, sanoo Kokkonen.

  Itsensä ja ystävänsä voi haastaa myös Kaupungin valtaus -lasersotataistelussa. Vuosi sitten avatulla 400 neliömetrin sisäpeliareenalla kisailee kerralla 10 pelaajaa.


Kunnonpaikan tarjontaan kuuluvat edelleen myös tutut kuntoutuspalvelut, monipuolinen allasosasto sekä Hoitokylpylä Harmonian hemmotteluhoidot. Kuva: Kylpylähotelli Kunnonpaikka
  Vastapainoa seikkailumielisille peleille tuo kylpylän monipuolinen allasosasto sekä Hoitokylpylä Harmonian hemmotteluhoidot. Hyvinvointikeskus on täynnä asiantuntijoita, joiden ammattitaidon ansiosta ryhmille voidaan helposti räätälöidä mieluinen ohjelma sisältäen asiantuntijaluentoja, ryhmäliikuntatunteja ja yhdessä liikkumista vaikkapa kirkkovenesoudun tai frisbeegolfin merkeissä.

  – Kesällä Kunnonpaikan laiturista onnistuvat myös höyrylaivaristeilyt. Linja-auton voi jättää hotellin parkkipaikalle ja lähteä porukalla teatteriin tai torille tunnelmallisen höyrylaivan kyyditsemänä.


Hotellihuoneen parvekkeelta voi ihailla viereisen Kallaveden välkehdintää. Kuva: Kylpylähotelli Kunnonpaikka
  Tämän päivän Kunnonpaikka on lomakohde, joka sopii ihan jokaiselle. Ja vain harvan hotellin huoneesta voi ihailla omalta parvekkeelta Kallaveden välkehdintää kesäpäivän auringossa.http://www.kkunnonpaikka.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »