Nro 3-2017
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: kolumni, Saanan samoiluja, Saana Jaakkola, trendit, norppakamera, SUP-lautailu, riippumattoretkeily, tietotekniikkalakko

Saanan samoilujaKiinni kuumissa trendeissä

  Kauan odotettu kesä näyttäisi viimein tekevän tuloaan. Kevätsää on ollut yhtä vitsikästä kuin Suomen alkusarjan pelit jääkiekon MM-kisoissa. Pekka Poutakaan ei ole pystynyt pitämään pokkaansa sääennusteita selvittäessään.

  Nyt kuitenkin näyttää hyvältä. Lunta ei ole satanut lounaisrannikolla moneen päivään. Auringonpaiste sai heittämään talviturkin äitienpäivän aattona, eikä järvellä lillunut edes yhtään jäälauttaa. Uimiseksi ei kovien kiljahdusten siivittämää pulahdusta kuitenkaan voinut kutsua, sen verran hyytävää vesi vielä oli, mutta eiköhän senkin aika vielä tule.

  Olen odottanut kesää kuin kuuta nousevaa. Enkä vähiten siksi, että listallani on valtava määrä uusia trendikkäitä aktiviteetteja, joita kokeilla. Suomen luonto on nyt trendeistä kuumin, eikä sieltä onneksi tekeminen lopu kesken. Ei pieni lumisade tahtia haittaa, mutta mukavampihan uusia elämyksiä olisi auringon lämmössä keräillä.

  Kesälistan purkaminen alkaa matkalla Savonlinnaan, missä aion bongailla norppia Saimaan laineilla meloen. Norppakamera käynnistyi hiljattain, ja koko kansa odottaa taas kuumeisesti Pullervon pyllähdyksiä rantakallioilla. Minä, ajan hermolla kun olen, toivon näkeväni Pullervon ihka elävänä. Tai ainakin jonkun Pullervon sukulaisen.

  SUP-lautailu rantautui Suomeen jo aikaa sitten, mutta seisten lautailu on minulla vielä kokematta. Senkin aion tänä kesänä ruksia listaltani. Riippumattoretkeily on nyt erittäin trendikästä. Pari viikkoa sitten ostin oman riippumaton sellaista koskaan ennen kokeilematta. Nyt sen kanssa pitäisi uskaltautua yöksi metsään.

  Uusia luontoelämyksiä ja trendikkäitä aktiviteetteja syntyy kuin sieniä sateella. Tuorein villitys on lähteä luontoon kokonaan ilman tietotekniikkaa. Ei läppäreitä, ei tabletteja, ei kännyköitä. Ei häiritseviä puhelinsoittoja, ei WhatsApp-viestejä, ei elektroniseen postilaatikkoon kilahtelevia sähköposteja. Ei Facebookia, Twitteriä tai Instagramia.

  Tämän trendin seuraamista odotan erityisen innoissani.Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »