Nro 4-2017
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Varsinais-Suomi, Kaarina, Kuusisto, Villa Wolax, Tino Aaltonen, autourheilu, juhlat, purjehdus, ryhmät

Suomi 100 Varsinais-Suomi


Villa Wolax sijaitsee Kaarinan Kuusistossa, Vuolahden rannalla. Kuvat: Villa Wolax

Hurmaava Villa Wolax houkuttelee saaristoon 
läpi vuoden

Vuonna 1899 aatelinen Johan Oswald Wasastjerna rakennutti kesähuvilaksi kauniin pitsikartanon Kuusiston saaren länsikärkeen. Tänä päivänä Villa Wolax kestitsee erilaisia ryhmiä saaristoluonnon rauhassa ympäri vuoden.


  Villa Wolax säilyi aatelissuvun omistuksessa 1970-luvulle asti. Vuonna 1997 huvilan osti moottoriurheilun parissa koko ikänsä vaikuttanut Tino Aaltonen. Alkuun hän toi Alastaron moottoriradalla isännöimiään vieraita saunomaan Kuusiston rantaan. Näin alkoi Villa Wolaxin kehittäminen ympärivuotiseksi kohteeksi nykyaikaisiin vaatimuksiin vastaten mutta vanhaa kunnioittaen.

”Ei moottorin pärinää vaan luonnon rauhaa”

  Päärakennuksessa voi aistia huvilan historian, jota täydentävät koristeelliset yksityiskohdat sekä olohuoneen seinien yläosaa kiertävät Axel Haartmanin freskomaalaukset. Henkilökunta tuntee talon tarinat, joiden jakaminen on osa elämystä.


Päärakennuksessa voi aistia huvilan historian, jota täydentävät koristeelliset yksityiskohdat sekä olohuoneen seinien yläosaa kiertävät Axel Haartmanin freskomaalaukset. 
  Autourheilusuvun kolmen polven saavutukset ovat näkyvästi esillä. Aaltosen isän, Monte Carlon rallin ja Euroopan mestaruuden voittaneen rallilegenda Rauno Aaltosen muistot ja palkinnot koristavat huvilan saleja. Vaikka Villa Wolax viihdyttää vieraitaan vauhdikkain ohjelmanumeroin, ei Kuusiston kannaksilla kaasutella.

  – Sukuni historia on vahvasti läsnä, mutta täällä ei kuulla moottorin pärinää, vain luonnon rauhaa, Aaltonen lupaa.

Aitoja elämyksiä ja yksityiskohtia

   Kauniisti sisustetuissa, talon historiaa arvostaen remontoiduissa huoneissa on majoitustilaa 25 hengelle. Huvilan tyylille uskolliset Kommodorin ja Kapteenin rantahuvilat sauna- ja kokoustiloineen taipuvat monenlaisiin tilaisuuksiin ja illanviettoihin. 


Kommodorin rantahuvila. 
  Perinteiset puukiukaat tarjoavat tunnelmalliset löylyt, ja vilvoittelemaan pääsee meren lisäksi huviloiden edustalla lepäileviin ulkoporealtaisiin.


Vilvoittelemaan pääsee meren lisäksi huviloiden edustalla lepäileviin ulkoporealtaisiin. 
  Aitoutta arvostetaan myös keittiössä. Englantilainen keittiömestari yhdistelee taidokkaasti perinteisiä saariston makuja ja kansainvälisiä herkkuja. Keittiössä kunnioitetaan puhtaita raaka-aineita; kalat savustetaan paikan päällä ja makkaratkin valmistuvat käsityönä.

  – Emme hienostele turhaan, vaan haluamme tarjota asiakkaillemme hitusen parempaa ruokaa niin à la carten kuin noutopöydän muodossa, Aaltonen kertoo.


Villa Wolaxin keittiössä arvostetaan aitoutta ja puhtaita raaka-aineita. 
  Villa Wolaxin päärakennuksessa voidaan järjestää 120 hengen illallistilaisuuksia. Kesällä koristeellisen puutarhamiljöön ympäröimässä kartanossa juhlitaan häitä lähes joka viikonloppu. Villa Wolaxin tilat taipuvat jopa neljän eri asiakastilaisuuden järjestämiseen kerrallaan. Silti jokaisella ryhmällä oma rauha on taattu.

  Äitien- ja isänpäivän juhlalounaille, joululounaille sekä syyskuisille sadonkorjuujuhlille toivotetaan tervetulleiksi myös yksittäiset vieraat. Sadonkorjuujuhlia vietetään tänä vuonna 23. syyskuuta.

Lyhyeen taukoon tai pidempään pysähdykseen

  Elämyksiä tarjoillaan myös erilaisten aktiviteettien merkeissä. Käytössä on kuusi Soling Classic -purjevenettä purjehduskilpailujen ja -koulutusten järjestämiseen sekä saaristopurjehduksiin. Vesiurheilu-, ammunta- ja joukkuelajeista räätälöidään kullekin ryhmälle mieluinen ohjelma.


Villa Wolaxissa on kuusi Soling Classic -purjevenettä purjehduskilpailujen ja -koulutusten järjestämiseen sekä saaristopurjehduksiin.
  – Mistään extremelajeista ei ole kyse, vaan aktiviteeteista löytyy jokaiselle sopivia, yhteishenkeä kohottavia ajanviettotapoja, Aaltonen lupaa.

  Sijainti Saariston Rengastien varrella, 16 kilometriä Turusta ja 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä tekee Villa Wolaxista helposti saavutettavan niin iloiseen illanviettoon kuin kahvi- tai lounastaukoon. Aaltonen muistuttaa, ettei saaristoluonto ole kaunis vain kesällä.

  – Talvessa on oma taikansa lumen valaistessa aikaisin hämärtyviä iltoja.http://www.villawolax.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »