Nro 4-2017
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Varsinais-Suomi, Kemiönsaari, Labbnäsin lomakoti, martat, Amos Anderson, pappila, limppu, juhlapaikka, ryhmäkohde, tilausravintola, Liiteri, majoitus

Suomi 100 Varsinais-Suomi


Labbnäsin lomakoti on erinomainen tukikohta päiväretkille Kemiönsaaren silmiä hivelevään saaristoon. Kuva: Labbnäsin lomakoti

Labbnäs on portti 
Kemiönsaaren saaristoluontoon

Labbnäsin lomakodin historia juontaa 1600-luvun lopulle, jolloin se tunnettiin Dragsfjärdin pappilana. Siihen aikaan papilla oli tapana soutaa Dragsfjärden-järven yli sunnuntaiaamun jumalanpalvelusta pitämään.


  1950-luvulla arvostettu liikemies ja taiteen tukija Amos Anderson osti pappilan ja lahjoitti sen Kemiönsaaren martoille. Siitä alkoi marttojen ylläpitämän Labbnäsin lomakodin tarina – ja edelleen Labbnäsin saunarannassa lepää soutuvene, jolla vieraat voivat soudella kirkon suuntaan pappien venevanaa seuraten.


Vierailijaryhmän liikuntatuokio saunarannassa. Kuva: Labbnäsin lomakoti
Tänä päivänä Labbnäsin vieraanvaraisuudesta nauttivat niin matkailijaryhmät, harrasteporukat kuin yksittäiset matkailijat.

Hyvää ruokaa à la Martha

  Kartanon sykkivä sydän on sen keittiö, jossa tarjoilut valmistuvat omin käsin lähiseudun raaka-aineita hyödyntäen. Erityisen hyvin Labbnäs tunnetaan suussa sulavasta limpustaan. Itse tehtyä näkkileipääkin on tarjolla kahta erilaista.


Labbnäsin herkkupöytä on myös ilo silmälle. Kuva: Labbnäsin lomakoti 
  Tilausasiakkaille – oli kyseessä hääjuhla, syntymäpäivä tai matkailijaryhmän lounastauko – menu muokkautuu aina asiakkaan toiveiden mukaan.

  – Meillä tilaisuudesta tehdään aina asiakkaan näköinen kattausta, koristeluja ja tarjoiluja myöten. Jokainen tapahtuma on ainoa laatuaan, lomakodin johtaja Eva Magnusson-Tamminen lupailee.


Kesäkäytössä oleva Liiteri sopii monenlaiseen toimintaan. Kuva: Labbnäsin lomakoti
  Kartanon päärakennuksessa ruokailevat tilaisuuden luonteesta riippuen 15–120 hengen seurueet. Kesällä käytössä on pihamaalle rakennettu Liiteri, joka taipuu niin hääjuhliin, joogatunteihin kuin taidekursseihin ja konsertteihin.

  – Liiterissä tunnelma on kuin puutarhajuhlissa. Se rakennettiin pidentämään kesää ja antamaan suojan juhlijoille sateen sattuessa.

Koko Kemiönsaari käden ulottuvilla

  Labbnäsin lomakodin huoneissa ja huoneistoissa on majoitustilaa 38 vieraalle. Päärakennuksessa voi yöpyä kauniisti sisustetuissa 1–4 hengen huoneissa ja rivitalon 1–7 hengen huoneistoissa. Rantasaunan löylyistä mahtuu nauttimaan 20 hengen seurue kerrallaan. Talvisin järven jäälle tehdään avanto, ja viikoittaisiin avantouinti-iltoihin saavutaan kauempaakin.

  Labbnäs on erinomainen tukikohta päiväretkille Kemiönsaaren silmiä hivelevään saaristoon. Päivän voi viettää Taalintehtaalla, Bengtskärin majakalla tai Örössä ja palata illan tullen valmiiseen pöytään, rantasaunan löylyihin ja puhtaiden lakanoiden väliin seuraavan päivän seikkailuja suunnittelemaan.http://www.labbnas.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »