Nro 4-2017
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Varsinais-Suomi, Salo, hotelli, Fjalar, Nokia, Fjalar Nordell, Tina Kesälä

Suomi 100 Varsinais-Suomi


Hotel Fjalarin rakennus on ollut alkujaan vuorineuvos Fjalar Nordellin yksityiskoti. Kuva: Hotel Fjalar

Salon omaleimaisimman hotellin historia yllättää

Harva yhdistää Saloa Nokian menestystarinan synnyinsijaksi. Harva myöskään tietää, että yli 2 000 henkeä työllistänyt Saloran televisiotehdas ja Mobiran matkapuhelimet saivat alkunsa kahden miehen nyrkkipajasta.


  Mies salolaisen elektroniikkavallankumouksen takana on vuorineuvos Fjalar Nordell (1903–1976), joka rakennutti hulppean yksityiskotinsa Rinteentielle lähelle kaupungin keskustaa vuonna 1974. Muistoja 1920-luvun radiopajasta alkunsa saaneesta menestystarinasta on yhä nähtävillä Nordellin kotitalossa, jossa matkailijoita on jo 20 vuoden ajan palvellut omaperäinen Hotel Fjalar.Aidosti ainoa laatuaan

  Hotelliyrittäjä Tina Kesälälle oli alusta asti selvää, että vuorineuvoksen nimi halutaan säilyttää. Hotel Fjalarin ainutlaatuisuudesta kertoo myös sijainti – vain harvoin matkailija voi majoittua keskellä rauhallista omakotialuetta.


Hotellin aula on kuin olohuone. Kuva: Hotel Fjalar
  Kytkös Saloraan saa vieraiden suut loksahtamaan. Talon historia kiinnostaa, ja se onkin vahvasti läsnä hotellin tiloissa.

  – Vieraamme kyselevät usein rakennuksen alkuperästä ja omistajasta. Erityisesti rakennuksen koko ihmetyttää, kun kerromme sen valmistuneen herra Nordellin yksityiskodiksi, Kesälä kertoo.

  Menneestä muistuttavat Nordellin muotokuva, vanhat radiot ja televisiot Saloran ajoilta, alakerran vitriinissä koreilevat matkaradiot sekä Mobiran ja Nokian matkapuhelimet.

Monien mahdollisuuksien majapaikka

  Vaikka rakennus on alkujaan yksityiskoti, on Hotel Fjalarin 19 yksilöllisesti sisustetussa huoneessa oma wc ja suihku. Alakerran sauna- ja allasosasto on päivittäin asiakkaiden käytössä. 


Alakerran sauna- ja allasosasto on päivittäin asiakkaiden käytössä. Kuva: Hotel Fjalar
Aamiainen tarjoillaan valoisassa aamiaishuoneessa vastaanoton vieressä. Illallisravintolaksi suositellaan paikallisia yrityksiä, joista muun muassa Salon Seurahuone tarjoaa Hotel Fjalarin asukkaille alennuksen. Kivenheiton päässä sijaitsevassa Liikuntakeskus Hanhivaarassa hotellivieraat kuntoilevat maksutta.


Fjalarin valoisa aamiaistila. Kuva: Hotel Fjalar
  Tiivistä yhteistyötä tehdään myös Salon upeiden juhlapaikkojen, kuten Pukkilan ja Wiurilan kartanoiden sekä Haukkalan juhlatilan kanssa.

  – Reilun 30 hengen juhlavierasryhmä voi varata vaikka koko hotellin omaan käyttöön, Kesälä huomauttaa.


Hotellissa on 19 yksilöllisesti sisustettua huonetta. Kuva: Hotel Fjalar
  Viihtyisä Hotel Fjalar on sijaintinsa ansiosta mainio tukikohta Turun ja Helsingin tapahtumille sekä päiväretkille eteläiseen Suomeen. Tunnissa tavoittuvat niin Kemiönsaari, Hanko kuin Saariston Rengastie – läheisiä Teijon kansallispuistoa ja ruukkikyliä unohtamatta.http://www.fjalar.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »