Nro 5-2017
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Pohjanmaa, Närpiö, Hotel Red & Green, Mitt i Stan,

Suomi 100 Pohjanmaa


Närpiön rikkaudet, tulipunaiset tomaatit ja raikkaan vihreät kurkut, hehkuvat myös ravintolan sisustuksessa. Kuva: Hotel Red & Green

Raikkaiden elämysten hotelli keskellä kaupunkia

Vuonna 2014 Närpiön keskustaan valmistui kaupunkilaisten ja matkailijoiden yhteinen olohuone. Komea ja silmiinpistävä punavalkea rakennus sai nimekseen Mitt i Stan – keskellä kaupunkia.


  Tämä Närpiön sykkivä sydän kätkee sisäänsä runsaasti palveluja, joista monipuolisin on maukkaasta ruuastaan ja viihtyisistä huoneistaan tunnettu Hotel Red & Green.

Kulttuurin ja palvelujen keskus

  Hotellin 30 tasokasta huonetta sijaitsevat Mitt i Stan -rakennuksen neljännessä kerroksessa, suojassa liikenteen ääniltä. Vuodepaikkoja hotellissa on 59, eli juuri sopivasti linja-autolla liikkuvan ryhmän tarpeisiin. 


Hotellin 30 tasokasta huonetta sijaitsevat neljännessä kerroksessa, suojassa liikenteen ääniltä. Kuva: Hotel Red & Green
  Rakennuksen kolmannessa kerroksessa palvelevat yksityiset lääkäri- ja hammaslääkäriasemat, fysioterapeutti sekä kuntosali, jossa hotellivieraat voivat kuntoilla alennettuun hintaan. Hotellin vastaanotto ja ravintola sijaitsevat katutasossa, kokous- ja saunaosasto kerrosta alempana.


Mitt i Stan -rakennus on monipuolisten palvelujen keskus ja Närpiön sykkivä sydän. Kuva: Hotel Red & Green
  Katutasossa sijaitsevat myös taidegalleria sekä Frans Henrikson -kulttuurisali, joka toimii paitsi estradina monenlaisille tapahtumille ja näyttelyille myös elokuvateatterina, jossa esitetään 3–5 elokuvaa joka viikko. Moneen taipuvat tilat tarjoavat ainutlaatuisen miljöön niin kokouksiin, cocktailtilaisuuksiin, pikkujouluihin kuin saunailtoihin.

Lähiruokaa suurella sydämellä

  Hotel Red & Greenin nimessä sekä ravintolan sisustuksessa hehkuvat Närpiön rikkaudet, tulipunaiset tomaatit ja raikkaan vihreät kurkut. Lähiseudun antimet näyttelevät pääosaa myös hotelliaamiaisella, lounaspöydässä sekä säännöllisesti vaihtuvalla à la carte -listalla, joissa suositaan aina kauden parhaita raaka-aineita. Aika ajoin ravintolaan katetaan runsauttaan notkuva sunnuntaibrunssi.


Ravintolan tarjoilupöydässä lähiseudun antimet näyttelevät pääosaa. Kuva: Hotel Red & Green
  – Olemme onnellisessa asemassa, kun tuoreet vihannekset, kasvikset, kalat ja kananmunat tuodaan ovelle asti. Valikoimissamme on lisäksi paljon paikallisten pienpanimoiden oluita, kertoo toimitusjohtaja Ann-Christine Grönholm.

  Paikallisista tomaateista valmistettu pehmeän samettinen tomaattikeitto on ravintolavieraiden ikisuosikki.


Paikallista "punaista kultaa" saa ravintolassa monessa muodossa. Kuva: Martina Uthardt foto
  Hotel Red & Greenin lounas on saavuttanut suursuosion niin paikallisten, matkailijoiden kuin yritysten keskuudessa. Lounasaikana hotellin ravintolassa aterioi päivittäin 250 ruokailijaa, ja siitä on jo lyhyessä ajassa muotoutunut närpiöläisten kohtauspaikka, jossa tavataan ystäviä hyvän ruoan parissa. Eläkeläiset saavat nauttia lähiruokalounaasta alennettuun hintaan.



http://www.hotelredgreen.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »